Vágólapra másolva!
Lejár a brazil pilóta szerződése, és felmerült, hogy Jenson Button ülhet a helyére 2017-től. Valtteri Bottas is maradna, de nyerni akar végre.

A szokásosnál korábban kezdődött az F1-es átigazolási szezon, legalábbis a kérdéses helyekkel kapcsolatos találgatások. A két kulcsfigura Nico Rosberg és Kimi Räikkönen, azonban valószínűleg mindketten maradnak a Mercedesnél és a Ferrarinál, így Felipe Massa és Jenson Button jövője kerül a figyelem középpontjába.

Ők már F1-es pályafutásuk alkonyához közelednek, Buttont valószínűleg ki is szorítja egy újonc a McLarentől, és elképzelhető, hogy a 2009-es világbajnok visszatérne első F1-es csapatához, a Williamshez. Ez elsősorban Felipe Massának jöhet rosszul, de ő nem aggódik, hogy át kell adnia a helyét a brit versenyzőnek.

Massa még nem készült fel a búcsúra Forrás: Williams F1

„Egyáltalán nem” – jelentette ki a PA Sportnak. „Mindannyian tudjuk, hogy a Forma-1-ben milyen sok pletyka merül fel, de őszintén szólva engem a legkevésbé sem aggaszt semmi. Nagyon boldogan dolgozom a Williamsnél, nagy örömöt okoz számomra a csapattal közös munka, és rajtuk is ugyanezt látom velem kapcsolatban” – jelentette ki.

„Jó lenne maradni, de leginkább egy olyan csapatnál, ahol látja az ember, hogy jó munkát végezhet, és van jövője. Igazából bármire készen állok” – mondta a brazil pilóta, aki elismerte, F1-es pályafutása után a DTM-ben, a Sportautó-világbajnokságban (WEC) vagy akár a Formula E-ben is versenyezne.

Jó párost alkotnak, de az idén messze vannak a dobogós helyektől Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Buttont elsősorban Massa helyével hozta összefüggésbe a közvélemény, elsősorban azért, mert két veterán pilótáról van szó, és a Williams valószínűleg megtartaná Valtteri Bottast, akivel szintén tárgyalniuk kell a közös jövőről. Bottas iránt tavaly érdeklődött a Ferrari, és ő maga is elismerte, hogy szeretne sikeresebb lenni.

„Régóta vagyok a Williamsnél, és szeretnék is maradni, de még túl korai megmondani, hogy jövőre is itt leszek-e vagy sem” – mondta a finn pilóta. „Győzni akarok, és ezzel a csapat is ugyanígy van. Keményen dolgozunk, és nagyon remélem, hogy közösen folytathatjuk, az idő majd megmutatja, hogy ez lehetséges-e vagy sem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!