Ricciardón úrrá lett a kapuzárási pánik

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Monacói Nagydíj, Charlene Lynette Wittstock, Charléne monacói hercegné
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP shakes hands with Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing on the podium during the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 29, 2016 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160531-00481 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull ausztrál pilótája aggódik, mert nemsokára 27 esztendős lesz, és szerinte még a világbajnoki cím közelébe sem tudott kerülni.

Keserű csalódásként élte meg Daniel Ricciardo, hogy Monacóban zsinórban másodszor maradt le a győzelemről a Red Bull taktikai melléfogása miatt. Az ausztrál versenyző Barcelonában és Monte Carlóban is vezetett, de mind a két alkalommal visszaesett, és Spanyolországban a három kiállásos stratégiájával még a dobogóra sem állhatott fel.

Monaco viszont jobban fájt neki, hiszen a legrangosabbnak tartott futamot ritkán nyerheti meg valaki, és szombati pole pozíciója után kirobbanó formában vezetett. Ricciardo számára az sem vígasz, hogy egy 27 futamos hiátus után ismét a dobogóra állhatott. A hangulatát meghatározza a múlt hétvégi kudarc.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton is gratulált Ricciardónak, de ez sovány vígasz számára Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

„Az egész szezon során felemelt fejjel dolgozom” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Részben azért vagyok bosszús, mert igazán azt hiszem, hogy már régóta – és nem akarok ellenszenvesnek tűnni – mondjuk úgy, hiszek a képességeimben, és a teljesítményemért jobb eredményeket érdemelnék” – mondta az ausztrál, aki eddig három futamot nyert, és nemsokára a 100. nagydíjhétvégéjét is eléri.

pedig azt hiszem, sürgősen nyernem kellene egyet. Az elmúlt két hét alatt kétszer győzhettem volna, és egy sem lett belőle. Ez kezd kicsit elhúzódni” – bosszankodott.

Ricciardo magabiztosan szerepelt Monacóban, de a futam elején még csak 3. helyezett Hamilton elé tudott kerülni Forrás: AFP

Ricciardo elégedetlensége mutatja, hogy mennyire felgyorsult az F1-es világ, és milyen hatást válthat ki a versenyzőkből, ha jelenlegi csapattársuk már 18 esztendősen futamot nyer. Max Verstappen sikere mellett Ricciardót korábbi társa, Sebastian Vettel is irritálhatja kissé, hiszen a német pilóta 23 évesen lett először világbajnok, majd zsinórban további három alkalommal győzött.

Aggodalomra viszont nincs feltétlenül oka, mert még mindig feliratkozhat a legfiatalabb bajnokok 10-es listájára.

Kimi Räikkönen 28 évesen és 4 naposan nyerte meg első, és eddigi egyetlen világbajnoki címét 2007-ben, ezzel a 9. helyen szerepel. A listán 10. helyezett Jochen Rindt születése után 28 évvel és 169 nappal nyert bajnokságot, de a tehetséges osztrák pilóta 28 éves és 140 napos korában elhunyt egy monzai egy balesetben, így ő az F1-es történelem egyetlen posztumusz világbajnoka.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!