Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen háromszor hibázott, de a Red Bull nem aggódik

2016.05.31. 14:17

Barcelonában mindenki őt ünnepelte, Monte Carlóból viszont pont nélkül távozott. Christian Horner szerint intelligensen kezelte a megpróbáltatásokat.

Háromszor is a falnak ütközött Monacóban a Red Bullt a barcelonai futam győztese, Max Verstappen, így kénytelen volt pont nélkül hazatérni új lakásába. A holland tinédzser először a szombat délelőtti szabadedzésen hibázott, majd az időmérőn úgy odacsapta autóját a korlátnak, hogy össze kellett rakni neki a tartalékautót, a versenyen pedig besokallt a Massenet-nél, és hiába haladt már pontszerző helyen a bokszutcából rajtolva, nem tudott célba érni.

Bocsánatot kell kérnem a csapattól, mert nagyon keményen dolgoztak, hogy felkészítsék az autót. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Nem hoztam nekik az eredményt, amit megérdemeltek volna, nagyon sajnálom” – nyilatkozta Verstappen, aki láthatóan bosszús volt szombaton és vasárnap is. „Magamnak is csalódást okoztam, mert ilyen nem fordulhatna elő.”

Verstappen először szombaton járt pórulForrás: AFP/Andrej Isakovic

Verstappen a szombati baleset következményeként a bokszból rajtolt, de több rámenős előzést követően már pontszerző helyen autózott, és az akkor még 6. helyezett Nico Rosberghez is látótávolságra került. A száradó pályán viszont a Massenet kanyar előtt állóra fékezte a kerekeit, a nedves ívre csúszott, és nem volt esélye elkerülni a falat.

Már csak utas voltam. Elég keményen nekimentem a falnak, fáj is egy kicsit a térdem.”

Christian Horner, az ifjú holland csapatfőnöke elismerően nyilatkozott az előzéseiről, és ő is megemlítette, hogy Verstappen már a legjobb 10 között haladt, amikor „sajnos a körülmények kifogtak rajta a domb tetején. De nem ő volt az egyetlen” – utalt például Sebastian Vettelre, aki szintén bajba került ugyanabban a kanyarban.

Ez most a két héttel ezelőtti hétvégéjének az ellentéte volt, de a történtek mind a tanulási folyamat természetes részei. Ahogy láthatják, a tempója még mindig lenyűgöző. Sokat fog tanulni, és kétlem, hogy ugyanezt a hibát jövőre is elköveti itt. Nagyon kiegyensúlyozott, okos, intelligens srác. Minden bizonnyal elraktározza majd a hétvégi tapasztalatait, hogy tanuljon belőlük.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!