Vágólapra másolva!
Miután Monacóban idei első győzelmét aratta, a Mercedes címvédője megemlékezett a szerelőiről, akik szerinte az elmúlt versenyeken óriási nyomás alatt dolgoztak.

Lewis Hamilton nyolc verseny után, a tavalyi USA Nagydíj óta először tért vissza a dobogó tetejére, amikor Monacóban egy ügyes taktikai húzással sikerült legyőznie a pole pozícióból rajtoló Daniel Ricciardót. Ezzel a csapattársához, Nico Rosberghez képest kapásból 43-ról 24 pontra csökkentette a hátrányát, vagyis lőtávolba került hozzá, hiszen

elvileg már a következő futamon átveheti tőle a vezetést a világbajnoki tabellán.

Hamilton az időmérő döntőjében csak egy mért kört tudott megtenni az üzemanyagszivattyúval kapcsolatos probléma miatt, és utána láthatóan le volt törve. Mégis azt állítja, nem érez különösebb megkönnyebbülést a monacói győzelem miatt, mert soha nem gondolta, hogy a vb-cím kezd kicsúszni a markából.

A szerelőit – akiknek a nagy része tavaly még Rosberg mellett dolgozott – viszont külön méltatta a verseny után. „Egész évben nagyon feszültek voltak.

– mondta. „Ugyanígy érezhetnek Fernando (Alonso) vagy Sebastian (Vettel) szerelői is. Ha egy világbajnok ül az autóban, mese nincs, nekik is teljesíteniük kell."

Hamilton az idén részben Rosberg szerelőit kapta meg Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

Hamilton azért tartotta fontosnak felhozni a témát, mert sok szurkoló a szerelőit okolta, amikor a bahreini után a kínai időmérőn is ugyanúgy romlott el a hajtáslánc az autójában. A Mercedes egy rutinszerűnek nevezett átszervezés keretében cserélte meg a két versenyző autóján dolgozó személyzet egy részét, de maga Hamilton is állította, hogy ennek nincs köze a balszerencséjéhez.

– jelentette ki a monacói győzelme után. „A mai nap biztos óriási megkönnyebbülést jelentett számukra. Hálás vagyok nekik, amiért kitartottak mellettem. Mostantól remélhetőleg önbizalmat ad nekik, hogy ugyanolyan sikeres lehetek, mint eddig."

A brit ász vasárnap éppen a 44. alkalommal állhatott fel a dobogó tetejére

– ez a szám a rajtszáma, amelyet azért választott, mert annak idején ezzel kezdett versenyezni, és ezzel nyerte az első bajnoki címét is. Nem tagadta, hogy az egybeesés sokat jelent neki. „El sem hiszem, hogy 44 F1-es győzelmem van" – mondta. „Ez a szám a családom számára nagyon különleges. Rengeteg ember kemény munkájára volt szükség, hogy eljussak idáig."

Hamilton egyébként a győzelmek tekintetében a sport történetének harmadik legsikeresebb versenyzője Michael Schumacher és Alain Prost után, megelőzve Sebastian Vettelt és Ayrton Sennát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!