Vágólapra másolva!
Hiába jutott be újra a Q3-ba, jobb eredményre számított a monacói időmérőn - még úgy is, hogy folyamatosan alulkormányzottságtól szenvedett.

Barcelonában összejött az áttörés a McLarennek, és a hondás korszakban először bejutottak a Q3-ba. Fernando Alonso lendülete Monacóra is kitartott, és többek közt mindkét Williamst megelőzve

újra részt vehetett az időmérő utolsó felvonásában.

A spanyol ugyanakkor elárulta: folyamatosan alulkormányzottságtól szenvedett, ami a hercegség utcai pályáján nem számít jó ómennek. "Egész hétvégén hiányzott a tapadás az autó elején. Aki nem bízik az autójában Monacóban, arra minden körben kemény próbatétel vár, mert úgy kell támadnia, hogy nem tudhatja, milyen reakciót várjon" - mondta. "Nem volt könnyű dolgom, emiatt nem is vagyok teljesen elégedett."

"Meg kell próbálnunk pontokat szerezni a futamon. Egész hétvégén sok problémát, balesetet láthattunk, ezért résen kell lennünk, és remélhetőleg sikerül majd jó eredményt szereznünk."

Nem volt tökéletes az autója, Alonso mégis bejutott a Q3-ba. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso a Q3-ban senkit sem tudott megelőzni, de mivel Kimi Räikkönen váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetést kap, a 9. helyről vághat neki a versenynek. Elismerte, hogy egy kicsit jobb szereplést várt a McLarentől.

- a 7., 8. helyet talán elérhetőnek tartottuk" - mondta. "Így, hogy Monacóban kevésbé számít a motorerő, többet vártunk ennél."

Button is többre vágyott

Jenson Button 13. lett az időmérőn (ő nem nyer pozíciókat Räikkönen hátrasorolásával), és csapattársához hasonlóan erősebb produkciót várt a McLarentől. "A Q1-ben még jónak éreztem az autót, de ahogy melegedett a pálya, elillant a tapadás" - állapította meg. "Ennél jóval előrébb vártuk magunkat. Az agytrösztjeink megvizsgálják, miért nem sikerült."

"Nem teljesítettünk megfelelően, nem voltunk kellően gyorsak a továbbjutáshoz a Q2-ben. Nem is éreztem úgy, hogy gyorsak lennénk, a balansz sem stimmelt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!