Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója kiáll Maurizio Arrivabene mellett, miközben az olasz csapatfőnök leváltásáról pletykálnak. Marchionne szerint időt kell adni a csapatnak, Niki Lauda viszont úgy véli, a nyomásgyakorlás nem tesz jót a Scuderia teljesítményének.

A szezon ötödik futamát sem tudta megnyerni a Ferrari, még úgy sem, hogy a két Mercedes már rögtön a rajt után kiütötte egymást. A Scuderia autói az időmérőn váratlanul a Red Bullok mögé szorultak, és hiába taktikáztak, Max Verstappent nem tudták legyőzni. Ez azonban még így is jobb, mint amire a hétvégén számíthattak, hiszen a bíztató eredmények után annyira lemaradtak a Mercedestől, hogy ez még Niki Laudát is meglepte.

– mondta a Scuderia korábbi versenyzője az RTL-nek. Úgy véli, Sergio „Marchionne minél többször követel győzelmeket, annál több olasz követ el hibákat” – fogalmazott a szókimondó osztrák, aki manapság a Mercedes kötelékét erősíti.

Räikkönen a 2. helyen ért célba Spanyolországban, az idei győzelem még várat magára Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Ferrari elnök-vezérigazgatója tavaly óta folyamatosan azt hangoztatja a sajtóban, hogy 2016-ban az olasz csapatnak le kell győznie a Mercedest, az idei szereplésük viszont annyira elmarad a várakozásoktól, hogy a spanyolországi futam előtt már a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene leváltása is felmerült. Marchionne azonban védelmébe vette Arrivabenét a Spanyol Nagydíj előtt.

– szögezte le vasárnap a Ferrari első embere, aki szerint egy esetleges átszervezés „egy ilyen versenyképes iparágban több problémát okozna, mint megoldást. A múlttal összehasonlítva a csapat teljesen átalakult, úgyhogy most hagyjanak minket dolgozni” – mondta. „Az én feladatom az, hogy stimuláljam a csapatot, és győzelmet várjak tőlük. Most ott tartunk, ahol, de megpróbálunk előrelépni és sikereket elérni.”

Arrivabene (balra) és Jock Clear beszélget a rajtrácson - a brit mérnök az idén csatlakozott a Ferrarihoz a Mercedestől, de egyelőre nem működik olajozottan a gépezet körülötte Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Olasz újságírók előtt Arrivabene feltette a kérdést, hogy mit mondott nekik Marchionne, majd kijelentette: „Akkor megkapták a választ. Nem foglalkozom ezekkel a pletykákkal. Egy cél vezéreli azokat, akik ezeket a szóbeszédeket kitalálják, hogy feszültségeket keltsenek a csapatban. Ez persze nem segít, de továbbra is összpontosítanunk kell arra, amit csinálunk anélkül, hogy elterelik a figyelmünket a pletykák.”

A leintés után viszont Arrivabene ismét magyarázkodni kényszerült, mert a dobogós helyek miatti lelkesedés helyett elvesztegetett lehetőségként értékelte a Spanyol Nagydíjon történteket.

Vettel három kiállással próbálkozott, de az ötlet nem vált be Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„A Mercedesek kiestek, mi pedig nem voltunk ott, hogy ezt kihasználjuk. Meg kell fejtenünk a rejtélyt, hogy bizonyos hőmérsékleti viszonyok között az autónk nem hozza ki a legtöbbet a lágy gumikból az időmérőkön.

Marchionne egyetértett, és azt mondta, „a legfontosabb az, hogy nagyon sokat kell javítanunk az autón.” Úgy vélte, „két nehéz futam áll előttünk, Monaco és Kanada, gyorsan kell javulást elérnünk az autóval”, de hozzátette, „természetesen” még nem tartja elveszettnek az idei világbajnoki címet, és a Mercedesek kiesése „sokat segít. Korábban a Mercedeseknek jöttek jól a mi gondjaink Ausztrália után. Sajnálom őket a történtek miatt, de ez lélegzetvételhez juttat minket a folytatás előtt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!