Ecclestone: A villámcsapás valószínűbb, mint az, hogy leváltanak

Forma-1, Bernie Ecclestone, Spanyol Nagydíj
ECCLESTONE Bernie (gbr) FOM president president de la FOM ambiance portrait during 2016 Formula 1 FIA world championship, Spain Grand Prix, at Barcelona Catalunya from May 13 to 15 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője tudja, hogy szövetkeznek ellene, de kijelentette: nem hajlandó távozni a sportág éléről. Niki Lauda ismét cáfolta, hogy ő kívánja átvenni a helyét.

Egyre több a szóbeszéd az F1 85 esztendős ügyvezetőjével, Bernie Ecclestone-nal kapcsolatban. A megosztó nyilatkozatairól híres üzletembertől az elmúlt 15 évben már többen próbáltak megszabadulni, beleértve például a müncheni bíróságot is, de ez egyelőre nem sikerül.

A Spanyol Nagydíj előtt felmerült, hogy egy ügyvezetői testület vehetné át a helyét, amelyben Niki Lauda is helyet kaphatna, de ő ezt már a hétvége előtt cáfolta. Barcelonában ismét nyomatékosította, hogy nem tör Ecclestone babérjaira.

Ecclestone nem tágít az F1 éléről Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Ez az egész egy nagy baromság” – idézte a Bild am Sonntag. „Toto Wolffnak és nekem van elég dolgunk a Mercedesszel, még részesedésünk is van a csapatban. Sikeresek vagyunk, minden remekül működik” – közölte az osztrák, akivel kapcsolatban felmerült az is, hogy azért távozott az RTL szakértői csapatából, mert már az újabb menedzseri feladataira összpontosít.

– szögezte le. „Ha kevesebb a pénz, akkor kevesebb jut Nikiből is. Szeretném nyomatékosítani, hogy nem az én ötletem volt” – indokolta visszalépését a német TV-s közvetítéstől, amiben hosszú évek óta részt vett.

Christian Horner, Bernie Ecclestone és Donald MacKenzie beszélget a Red Bull bokszfalánál Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Ecclestone mellett az F1-et birtokló CVC Capital Partners képviselője, Donald MacKenzie is ellátogatott Barcelonába, ahol tárgyalásokat folytatott a brittel. Közben Sergio Marchionne, a FIAT-Chrysler első embere és Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke is egyeztettek, a pletykák szerint Ecclestone leváltásáról.

– mondta Ecclestone a rajtrácson Martin Brundle-nak, a Sky Sports szakértőjének, aki megkérdezte tőle azt is: szerinte a terv célja az-e, hogy félreállítsák. „Nagyobb az esélye annak, hogy beléjük csap a villám. Talán el kellene kezdeniük lottózni” – mondta a fanyar humoráról ismert Ecclestone a leváltásának esélyéről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!