Ütköztek a Renault-k is, Magnussent megbüntették

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Kevin Magnussen, Renault
Renault Sport F1 Team's Danish test driver Kevin Magnussen drives during the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 14, 2016 in Montmelo on the outskirts of Barcelona ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / TOM GANDOLFINI
Vágólapra másolva!
Az utolsó körben nekiment a csapattársának, ezért utólag időbüntetést, valamint két büntetőpontot kapott. Sainzot is vizsgálták egy vétség miatt, de ő megúszta.

A közvetítésben nem mutatták, de a Spanyol Nagydíjon a Mercedesekén kívül történt még egy ütközés csapattársak között: az utolsó körben, a sikán előtti jobbosnál

Kevin Magnussen belerohant Jolyon Palmerbe.

Ezzel pechére pozíciót nem nyert, sőt, mivel a sportfelügyelők kivizsgálták az esetet, még bukik is egyet, mert utólag 10 másodperc időbüntetést kapott, így a 14.-ről visszaesett a 15. helyre. A Renault dán pilótájának emellett 2 büntetőpontot is kiosztottak.

Magnussent megbüntették, de lényegében nem vesztett semmit. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Magnussen és Palmer a mezőnyből egyedüliként a kemény gumin próbálta teljesíteni az utolsó etapot, de Magnussen végül betért még egy szett lágy abroncsét, ezt kihasználva próbált elmenni csapattársa mellett. A sportfelügyelők úgy vélték, rosszul mérte fel a helyzetet, mert szerintük az előzés végrehajtására nem volt reális esélye.

Az ütközéseken kívül volt még egy vizsgálata is a testületnek, Carlos Sainzot azonban nem marasztalták el. A spanyol szokatlan vétséget követett el:

a rajtrácsra menet túl korán, az engedélyezettnél egy perccel korábban hagyta el a bokszutcát.

Végül azért nem kapott büntetést, mert a piros lámpát elhagyva egyből megállt, és nem jutott semmilyen előnyhöz.

Sainz így megtarthatja a 6. helyet, amelyet saját bevallása szerint "élete egyik legjobb versenyén" szerzett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!