Társoldalunk:
Hírlevél

Ütköztek a Renault-k is, Magnussent megbüntették

2016.05.15. 20:40

Az utolsó körben nekiment a csapattársának, ezért utólag időbüntetést, valamint két büntetőpontot kapott. Sainzot is vizsgálták egy vétség miatt, de ő megúszta.

A közvetítésben nem mutatták, de a Spanyol Nagydíjon a Mercedesekén kívül történt még egy ütközés csapattársak között: az utolsó körben, a sikán előtti jobbosnál

Kevin Magnussen belerohant Jolyon Palmerbe.

Ezzel pechére pozíciót nem nyert, sőt, mivel a sportfelügyelők kivizsgálták az esetet, még bukik is egyet, mert utólag 10 másodperc időbüntetést kapott, így a 14.-ről visszaesett a 15. helyre. A Renault dán pilótájának emellett 2 büntetőpontot is kiosztottak.

Magnussent megbüntették, de lényegében nem vesztett semmit. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Magnussen és Palmer a mezőnyből egyedüliként a kemény gumin próbálta teljesíteni az utolsó etapot, de Magnussen végül betért még egy szett lágy abroncsét, ezt kihasználva próbált elmenni csapattársa mellett. A sportfelügyelők úgy vélték, rosszul mérte fel a helyzetet, mert szerintük az előzés végrehajtására nem volt reális esélye.

Az ütközéseken kívül volt még egy vizsgálata is a testületnek, Carlos Sainzot azonban nem marasztalták el. A spanyol szokatlan vétséget követett el:

a rajtrácsra menet túl korán, az engedélyezettnél egy perccel korábban hagyta el a bokszutcát.

Végül azért nem kapott büntetést, mert a piros lámpát elhagyva egyből megállt, és nem jutott semmilyen előnyhöz.

Sainz így megtarthatja a 6. helyet, amelyet saját bevallása szerint "élete egyik legjobb versenyén" szerzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!