Lauda Hamiltont hibáztatja az ütközésért

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Lewis Hamilon
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (L) leaves on a scooter after the start of the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on May 15, 2016 in Montmelo on the outskirts of Barcelona. Lewis Hamilton and Nico Rosberg crashed out of the Spanish Grand Prix when their Mercedes' collided on the first lap. Hamilton started from pole but was quickly overtaken by his German teammate. / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Neki egyértelmű, hogy a brit felelős a két versenyző rajt utáni ütközéséért, de Toto Wolff szerint ennél bonyolultabb az ügy.

A 2014-es Belga Nagydíj után újabb ütközés borzolja a kedélyeket a Mercedesnél, a versenyzők barcelonai csattanása ráadásul kettős kieséshez vezetett. A Spanyol Nagydíj rajtját Nico Rosberg kapta el jobban, de a 2. helyre visszacsúszó Lewis Hamilton a 3-as kanyarból kijövet megpróbált beszúrni csapattársa mellé, és ez indította el a végzetes láncreakciót: a leszorított 44-es rajtszámú autó megpördült a füvön, és telibe kapta az elfordulni készülő Rosbergét.

Alig néhány perccel az eset után Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója máris véleményt formált az "elfogadhatatlan" balesetről.

- jelentette ki a Sky Sportsnak a futam elején. "Lewis túl agresszívan próbált előzni, Nicónak miért kellett volna helyet hagyni neki? Ő állt az élen."

"Teljesen felesleges volt az egész, és katasztrófa, hogy a Mercedes számára két kanyar után véget ért a verseny."

Hamilton a kiesés után Forrás: AFP/Josep Lago

A tévéközvetítésben mutatták, hogy a baleset után a Mercedes rögtönzött kupaktanácsot tart az egyik szobában, ahová sorban megérkeztek a pilóták és a csapatvezetők. Toto Wolff csapatfőnök ezután állt a kamerák elé – Laudával ellentétben ő nem érzi egyértelműnek a történteket.

"Nikinek megvan a véleménye, ami a versenyzői ösztöneiből ered" - mondta. "Azonban lehet, hogy más a helyzet, ha áttekintjük az összes adatot, és beszéltünk a versenyzőkkel. Bonyolult az ügy."

"Mindkét pilóta csalódott, mert tisztában vannak a csapat erőfeszítéseivel. Természetesen megvan a véleményük, de újra beszélnünk kell velük, és meg kell vizsgálnunk a felvételeket. Muszáj elkerülnünk, hogy a jövőben hasonló előforduljon, bármi is történjen" - tette hozzá.

"Én egyikükre sem hárítanám teljesen a felelősséget."

A sportfelügyelők kivizsgálták az ütközést, de végül szimpla versenybalesetnek minősítették. Rosberg továbbra is vezeti a tabellát, Hamilton viszont visszacsúszott Kimi Räikkönen mögé a 3. helyre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!