Vágólapra másolva!
Alonso úgy érzi, sokkal jobb tempóra lett volna képes, ha a McLaren nem utasítja csapattársa mögé. Szoftverhiba okozta a kiesését.

A McLaren Jenson Button 9. helyének köszönhetően 2 ponttal távozik a Spanyol Nagydíjról. A brit versenyző úgy véli, a nyitó körben alapozta meg az eredményt, amikor négy helyet javított, ebből kettőt önerőből – a másik kettőt a Mercedesek ütközésének köszönhette.

"Nagyszerűen rajtoltam, bizonyára az enyém sikerült legjobban a mezőnyben! Ugyanakkor nem volt könnyű versenyem, az autó egyáltalán nem tapadt. Bármit csináltunk, szenvedtünk" - nyilatkozta. Carlos Sainz Toro Rossójával, Sergio Pérez Force Indiájával és a Williamsekkel nem tudta tartani a lépést, és

örül, hogy a hajrában a leggyorsabb kört is megfutó Danyiil Kvjat nem előzte meg.

"Dany friss gumikon haladt közvetlenül Seb (Vettel) és Ricci Bobby (Daniel Ricciardo) mögött, és nekem épphogy csak sikerült előttük maradnom, így szerencsére nem tudott megelőzni."

Fernando Alonso a 46. körig volt versenyben - a McLaren vizsgálata szerint egy szoftverhiba miatt kapcsolt ki a motorja. "Kár, hogy Fernando kiesett, mert jót csatáztunk" - mondta Button, de a spanyol másképp látta.

Alonso nem ért célba hazai közönség előtt. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Tom Gandolfini

"A rajtom nem sikerült jól, utána pedig a csapattársam mögött haladtam az egész versenyen. Gyorsabb voltam nála, de

- fejtette ki Alonso.

"A pocsék start az egész versenyemre rányomta a bélyegét. 50 körön át követtem Jensont, és valószínűleg már az első kanyarban véget ért a futamom."

"Néhány szenzor már a kiállásunk előtt pár körrel megadta magát, ezt a problémát egy ideig még menedzselni tudtuk" - tette hozzá. "Valamiért végül elszállt a hajtás. Egyelőre nem tudjuk a pontos okát."

A műszaki hiba nélkül Alonsónak is jó esélye lett volna a pontszerzésre hazai pályán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!