Hamiltont Rosberg beállításai húzták ki a pácból

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg and Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton pose in the parc ferme after the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 14, 2016 in Montmelo on the outskirts of Barcelona ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A pénteken tapasztalt problémák megoldásához csapattársa beállításait hívta segítségül. Rosberget meglepte a Ferrari szenvedése.

Lewis Hamilton kis fricskát adott Nico Rosbergnek azzal, hogy a tőle átvett beállításokkal halászta el az orra elől pole pozíciót a Spanyol Nagydíjon. Azért kellett ehhez a megoldáshoz folyamodnia, mert pénteken nagyon szenvedett saját konfigurációjával, és ahogy a Mercedesnél szokás, a brit és a mérnökei áttanulmányozhatták a másik autó adatait.

"Tegnap valami probléma volt az autómmal, nem volt könnyű napom. Kicsit úgy tűnt, mintha elvesztegettem volna" - nyilatkozta Hamilton.

"Nico végig elégedett volt a sajátjával, ezért inkább az ő irányvonalát követve állítottuk be a miénket."

Pénteken még Rosberg volt jobb formában, de szombatra fordult a kocka Forrás: AFP/Josep Lago

"Remélem, hogy minden kitart. Az előző versenyeken sokat foglalkoztunk a rajtokkal. A miénk a legjobb rajtpozíció, igyekszünk majd jól startolni. Holnap szép napunk lehet."

Hamilton először a Q2-ben demonstrálta, hogy rátalált a helyes útra, ahol 6 tizeddel repesztett gyorsabb kört Rosbergnél. Már az a köre is elegendő lett volna később a pole-hoz.

A Q3-ban viszont kicsit megnehezítette saját életét azzal, hogy első kísérleténél hibázott a hátsó egyenes végi kemény féktávon.

"Amikor visszatértem a bokszba, csak nevettem, mert egyébként annyira jó kört futottam! Már azzal is enyém lett volna a pole. A második körömben így nagyobb volt rajtam a nyomás, de megszereztem a pole-t."

Rosberg csak ámul

Rosberg 280 ezreddel kapott ki csapattársától, de nagyon foglalkoztatja az is, hogy a Ferrari miért zárt ilyen gyenge napot: meglepetésre egyik versenyzőjük sem fért be a második rajtsorba, azt a Red Bull bérelte ki.

- mondta az idén eddig mind a négy futamot megnyerő Rosberg. "Az is váratlanul ért bennünket, hogy a Red Bull milyen közel férkőzött hozzánk."

Rosberget meglepte a Mercedes fölénye a Ferrarival szemben Forrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

A válaszokat a Ferrarinál is keresik, hogy miért szakadtak le ennyire a Mercedestől néhány óra alatt - az egyik lehetséges ok, hogy a változó feltételekhez nem sikerült megfelelően hozzáigazítaniuk az autót. Az 5. helyen végző Räikkönen hátránya majdnem 1 másodperc volt Rosberghez képest is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!