A Ferrari megpróbálja hibákba hajszolni a Mercedest

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Kínai Nagydíj
Ferrari's German driver Sebastian Vettel takes a corner in front of Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg during the second practice session at the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 15, 2016. / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel nem látja borúsan a Ferrari helyzetét, és csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is úgy véli, van még idejük utolérni a Mercedest.

Két dobogós hely és két kiesés Sebastian Vettel mérlege az eddigi 2016-os futamok során, és Kimi Räikkönen is csak egy fokkal áll jobban, miközben Nico Rosberg simán megnyerte mind a négy versenyt a Mercedesszel. Maranellóban nem ilyen szezonkezdetről álmodtak, de a négyszeres világbajnok nem aggódik a továbbiakkal kapcsolatban.

– ismerte el. „Az első futamot megnyerhettük volna, ha másként alakulnak a dolgok, úgyhogy mindent összevetve nem vészes a helyzet. Remek tempót diktáltunk, különösen vasárnaponként, és a pontokat akkor osztják.”

Vettel az Ausztrál Nagydíj kivételével nem tudott labdába rúgni a Mercedesek ellen Forrás: AFP/Johannes Eisele

Vettel továbbra is tisztában van azzal, hogy a Ferrari van az üldöző szerepében a Mercedes mögött. „Nincs könnyű dolgunk, a Mercedes remek munkát végez, és a két srác is, akik az autóikat vezetik. Nem játszadozni vagyunk itt, ez már nem az óvoda, hanem a felnőttek világa, természetes, hogy kemény a kihívás vár ránk. De végső soron mi akarunk lenni a a legjobbak, úgyhogy készen kell állnunk a legjobbak legyőzésére.

A Ferrari az elmúlt két futam során rengeteg pontot vesztett, miután Vettel mindkét alkalommal kisebb-nagyobb összetűzésbe keveredett Danyiil Kvjattal. Az Orosz Nagydíjon a fiatal tehetség ki is lökte a pályáról a németet, a Red Bull utána a Toro Rossóhoz száműzte őt. „Nem hiszem, hogy ennek köze van az előző két futamon történtekhez, de ő most persze nincs könnyű helyzetben” – nyilatkozta Vettel Kvjatról az Auto Bildnek.

Vettel és Räikkönen alatt is megállt már a Ferrari az idén Forrás: RIA Novosti/Mikhail Korytov

Noha Vettel és Räikkönen kiesései miatt sokan úgy gondolják, a Ferrari már most elvesztette az esélyt, hogy elorozzák a világbajnoki címeket a Mercedestől, Maurizio Arrivabene szerint az Ezüstnyilak sem verhetetlenek, az eddigi futamokon kiderült, hogy nem golyóállók az autóik.

– ismerte el a Ferrari csapatfőnöke. „Ha viszont megnézzük, hogy mi történt (Lewis) Hamiltonnal, láthatjuk, hogy nekik is adódnak műszaki gondjaik. Nyomást kell gyakorolnunk rájuk. Ez az elsődleges célunk. Az eddigi problémáik mindig csak az egyik autón jelentkeztek, a mieink pedig mindkettőn. Van viszont még 17 versenyünk, ezt fontos kiemelni, úgyhogy maradt időnk ledolgozni a hátrányt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!