Társoldalunk:
Hírlevél

Ecclestone már megint londoni F1-gyel hiteget

2016.05.10. 12:23

Szenzációsnak tartana egy versenyt a brit főváros közepén, de elismerte, hogy ennek megvalósulása akadályokba ütközik. Las Vegasba is régen vissza szeretne térni, ám itt sem állnak jól az ügyei.

Ismét bedobta a londoni F1-es futam körülbelül egy évtizede folyamatosan felmerülő témáját Bernie Ecclestone. Az F1 ügyvezetője rendszeresen, valószínűleg nyomásgyakorlás céljával megemlíti, hogy mennyire szeretne versenyt rendezni a fővárosban, de ennek különböző jogszabályok és a helyiek tiltakozása miatt nincs sok esélye. Még akkor sem, ha Ecclestone szerint lenne.

„Ha megoldható, már jövőre” – felelte a 85 esztendős üzletember, amikor arról kérdezték, hogy mikor rendezne F1-es futamot Londonban. Akad egy kisebb technikai nehézség, mégpedig az, hogy ki fogja kifizetni, de ezen kívül semmilyen drámai problémát nem látok. London belvárosa fantasztikus helyszín lenne. Most Bakuban dolgozunk ugyanezen, ahogy Monacóban is megcsináltuk már. Az utcai versenyek nagyon népszerűek, sokkal több nézőnk lenne (Londonban), mint Monte Carlóban.” 

F1-es bemutató a londoni Regent Streeten, 2004-benForrás: Origo

Ecclestone nemrég lehetséges versenyhelyszínként említette Las Vegast is, de a világsajtóban ezt a témát ugyanolyan hitetlenül fogadják, mint a londoni GP tervét, hiszen az F1 ügyvezetője időről időre előhozakodik ezzel a lehetőséggel is. Ecclestone elismerte, hogy nem mennek simán az egyeztetések a híres kaszinóvárossal. „Valóban küszködünk egy kissé. Mindenképpen el akarom érni, hogy ott lehessünk a Stripen, így ha az emberek bekapcsolják a televíziójukat, rögtön tudják, hogy ez Vegas” – utalt a 6,8 kilométeres sugárútra, ahol a világ legnagyobb szállodáinak nagy része és számos ismert kaszinó is van. Ecclestone régóta szeretne további futamokat Észak-Amerikában, elmondása szerint New Yorkról „kissé lecsúsztunk”, de más helyszínekkel is tárgyal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!