Társoldalunk:
Hírlevél

Nem kell aggódni az F1 jövőjéért

2016.05.09. 20:46

A 2009-es világbajnok Jenson Button úgy véli, az F1 mindig bírálat tárgya marad, mert az autósportok csúcsáról van szó.

Az F1-es mezőny egyik veteránja, Jenson Button úgy véli, az F1-et a rali-világbajnoksághoz hasonlóan mindig is sokan fogják bírálni, pusztán amiatt, hogy a két kategória az autóversenyzés csúcsát jelenti. A McLaren-Honda versenyzője szerint a sport szempontjából a legfontosabb az, hogy a vezetői meghallják a kritikusok hangját.

„Úgy gondolom, az a lényeg, hogy azok, akik döntéseket hoznak, észre vegyék ezt, és képesek legyenek megváltoztatni a sportot. Akkor minden rendben lesz” – nyilatkozta a 2009-es világbajnok az F1i.com-nak. „Ha alakítani tudunk rajta, és a jó irányba tereljük, az szenzációs. Meg lehet csinálni. Biztos vagyok abban, hogy az illetékesek végül a helyes döntéseket hozzák majd meg.”

Button nem aggódik az F1 jövője miattForrás: DPPI media

Bár az F1 népszerűsége az elmúlt évben csökkent, és a szponzorok sem tolonganak a csapatoknál, Buttont nem aggasztja a helyzet, mert úgy érzi, „a Forma-1 úgy általában felismeri, hogy változásokra van szükség. Mindenféle sportot folyamatosan kritizálnak, soha semmi sem tökéletes, és tíz évvel ezelőtt is károgtunk bizonyos dolgok miatt.

Ez mindig velünk van, de úgy tűnik, mostanában különösen.”

Button a versenyzők szakszervezetének (GPDA) egyik alelnöke is. A társaság nemrég nyílt levelet intézett az F1 vezetőihez, amelyben a döntéshozatali mechanizmus felülvizsgálatát kérték, és felajánlották a segítségüket különböző kérdések megoldásában. Button úgy látja, most jó irányba haladnak az F1 ügyei.

„Szerintem az emberek felfogták, hogy változásokra van szükség, ez a legfontosabb. Ezt nagyszerű látni, innentől minden csak idő kérdése. Remélhetőleg nem veszítjük el a rajongótáborunkat, mert az tényleg baj lenne.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!