Vágólapra másolva!
Alonso megbeszélést sürget a versenyzők körében az elmúlt futamokon tapasztalt zűrös rajtok miatt. Alesi úgy véli, a Szocsiban vétkes Kvjat a rá nehezedő nyomás miatt hibázott.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta egyik versenyen sem ment le tisztán az 1. kör, mind a három alkalommal volt kisebb-nagyobb csetepaté a mezőnyben. A legnagyobb rajtbaleset a hétvégi Orosz Nagydíjon következett be, ahol Sebastian Vettel és Nico Hülkenberg sem jutott túl az első néhány kanyaron, sőt több másik autó is megsérült.

Fernando Alonso aggasztónak érzi a tendenciát,

ezért reméli, hogy a soron következő versenyre, a Spanyol Nagydíjra mindenki rendet rak a fejében. "Idén különösen alakultak az események a rajtok utáni első kanyarban. Legutóbb csak egy hajszállal úsztam meg a balesetet. Barcelonában a versenyzői eligazításon megpróbáljuk átbeszélni a történteket" - nyilatkozta a Cadena Cope rádiónak. "Ki kell derítenünk, mi zavarta össze ennyire a mezőnyt."

Nico Hülkenberget Esteban Gutiérrez torpedózta meg az Orosz Nagydíj első kanyarjában Forrás: RIA Novosti/Alexey Filippov

Az Orosz Nagydíjon vétkes Esteban Gutiérreznek és Danyiil Kvjatnak összesen 5 büntetőpontot osztottak ki a sportfelügyelők. Nagyobb visszhangot az orosz pilóta hibája keltett, mivel már zsinórban a második rajtnál került összetűzésbe Sebastian Vettellel, s ezúttal nem mellesleg csapattársa, Daniel Ricciardo versenyét is tönkretette.

A korábbi F1-es versenyző Jean Alesi szerint

a Red Bull nyomására vezethető vissza Kvjat botladozása.

"Kedves srác, de óriási teher nehezedik rá. Úgy vélem, ez kicsit egészségtelen. Négy kiváló pilóta tartozik a csapathoz, plusz van egy francia versenyzőjük (Pierre Gasly), aki szintén vár a lehetőségre" - mondta a Canal Plusnak.

A Red Bull nem a türelméről ismert, és nem kizárt, hogy a szezon végén megválnak Ricciardótól vagy Kvjattól, hogy elő tudják léptetni Max Verstappent a Toro Rossótól.

Bahreinben Valtteri Bottas forgatta ki Lewis Hamiltont a rajtnál, Kínában pedig Kvjat és Kimi Räikkönen szorította szerencsétlenül harapófogóba Vettelt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!