Vágólapra másolva!
A Mercedest irányító Toto Wolff úgy véli, első számú üldözőjükön Szocsi különleges adottságai fogtak ki.

A továbbfejlesztett motor nem segített a Ferrarin Oroszországban, a szezon negyedik versenyén is a Mercedes szerezte meg a győzelmet, pedig még problémákkal is küzdöttek. Az olaszok ezúttal kicsit sem tudták nyomás alá helyezni őket, Nico Rosberg 32, Lewis Hamilton 7 másodpercet vert a 3. helyezett Kimi Räikkönenre.

A győztes német elismerte, hogy megdöbbent a fölényén. "Meglepődtem. Eddig folyton azt hajtogattuk, hogy nagyon közel jár hozzánk (a Ferrari), de most egyáltalán nem voltak a közelünkben. Lenyűgöző volt látni, mennyivel lehagytuk őket" - közölte.

A Ferrari nem volt veszélyes a Mercedes győzelmére Szocsiban. Räikkönen csak a kerékcserékig tudott a 10. helyről rajtoló Hamilton előtt maradni Forrás: RIA Novosti/Evgeny Biyatov

A Mercedest irányító Toto Wolff szerint a két csapat közötti különbség valójában nem ekkora, csupán a szocsi aszfaltcsík nagyította fel ennyire.

"Ez egy sajátos pálya. A felülete nagyon sima, és megfigyelhettük, hogy sok csapat tempója más volt az előző versenyekhez képest. A Williams például nagyon erősen szerepelt, míg a Red Bull egyáltalán nem, és a Ferrari sem ment olyan jól, mint várták" - hangsúlyozta. "Itt nagyon nehéz belőni a mechanikai tapadást és a leszorítóerőt. A motorerő szintén hatott a teljesítményekre, ezért azt mondanám, hogy

A Ferrarinál úgy érzik, innen felfelé fog vezetni az útjuk, mert a versenynaptárban soron következő pályák kedveznek nekik. Legközelebb Barcelonába, utána Monacóba látogat a mezőny.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!