Társoldalunk:

Alonso unatkozott, ezért abbahagyta a spórolást

2016.05.01. 18:25

Fernando Alonso és Jenson Button is megszerezte idei első F1-es pontjait Szocsiban, és a kétszeres világbajnok szerint erre később is lehet esélyük. Button a rajt után végig küzdötte a futamot.

Az idei legsikeresebb versenyén van túl a McLaren Honda, miután a wokingi istálló mindkét autója pontot szerzett Szocsiban. Ez utoljára az igen zűrzavarosan alakuló 2015-ös Magyar Nagydíjon sikerült nekik, és bár most is a kezükre játszottak a körülmények, Fernando Alonso úgy véli, a tempójuk is feljogosította őket arra, hogy a 6. és a 10. helyen zárják a futamot.

A 2-es és a 3-as kanyarban szerencsénk volt, de tavaly is előfordult már, hogy jó rajtok után nem tudtuk megtartani a pozícióinkat, ma viszont más volt a helyzet” – nyilatkozta Alonso a Sky Sportsnak. „Megvolt a tempónk, azt hiszem az 5. leggyorsabb kört futottuk a versenyen, és szerintem mostantól rendszeresen a pontszerző helyeket kellene megcéloznunk” – jelentette ki a kétszeres világbajnok.

Alonsónak szerencséje volt a rajt után - még több kép a galériában!Forrás: McLaren

A McLaren úgy érte el az idei legjobb eredményt, hogy a Honda motor üzemanyag-fogyasztása továbbra is fejfájást okoz nekik. Alonso már a 45. kör előtt spórolni kényszerült, de ekkor egy kör erejéig felülbírálta csapata utasítását, és a lovak közé csapott. „Az autó jónak tűnt, de takarékoskodtunk a benzinnel” – emlékezett vissza. Egyszer azt mondtam, hogy akarok futni egy gyors kört, hogy kissé felébredjek! A köridő aztán megmutatta, hogy milyen gyorsak is voltunk.”

Alonso úgy vélte, a további futamok során lesznek még jó lehetőségeik a pontszerzésre, és néhány pálya kifejezetten feküdni fog a McLareneknek. A Sky Sports úgy tudja, a wokingiak a következő, Spanyol Nagydíjra átfogó karosszériafejlesztéssel készülnek.

Boullier (jobbra) itt még nem tudta, hogy mindkét autója pontot fog szerezni - még több kép a galériában!Forrás: McLaren

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier is elismerte, jól jött a csapatnak, hogy Stoffel Vandoorne bahreini pontja után ismét jó eredményt értek el. „Elégedett és boldog vagyok a gyárban dolgozó srácok miatt. Mindenki nagyon keményen hajt. Ez a pálya az elhíresült benzinspórolás miatt nem is nagyon feküdt nekünk, úgyhogy remélhetőleg egy másik pályán még több teljesítményt ki tudunk majd sajtolni az autóból” – tette hozzá a francia szakember. Erre szükség is lehet, mert a 10. helyen célba érő Jenson Button gyorsabbnak tűnt az előtte haladó ellenfeleinél, mégis nehézségei adódtak a felzárkózással.

Vissza kellett vennem, mert a 2-es kanyar egy nagy zűrzavar volt, miután a mezőny beesett oda”

– mondta Button a rajt utáni pillanatokról. „Azután hátrányba kerültem, de az autónak megvolt a tempója, csupán vissza kellett küzdenem magam, és ezt nagyon élveztem. Nehéz itt előzni, de sikerült néhány manővert végrehajtani, és jól érezni magamat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!