Vágólapra másolva!
A 2007-es világbajnok meglepetésre kikapott Valtteri Bottastól, de ez nem lepte meg, mert az egész hétvégén küszködik az autójával. Sebastian Vettel a rajtbüntetés ellenére is dobogóra tör.

A szezon negyedik időmérő edzése sem alakult felhőtlenül a Ferrari számára. Az olasz istálló autói sokkal lassabbnak bizonyultak a Mercedeseknél, és abból sem tudtak igazán hasznot húzni, hogy Lewis Hamilton nem futott mért kört a Q3-ban. Sebastian Vettel hozta az elvárt minimumot, és a 2. helyen zárt, de öthelyes rajtbüntetés miatt csak a 7. kockából indulhat, Kimi Räikkönen viszont nem bírt Valtteri Bottasszal, és csak a 4. leggyorsabb volt.

– kommentálta Räikkönen a Q3-ban történteket. „Az időmérőre javult a helyzet, de így is vesződtem az autó elejével néhány helyen. Néha vannak ilyen napok."

Räikkönen alatt nem állt össze teljesen az autó - kattintásra galéria nyílik Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

„Az egész hétvégén erőlködtem, hogy rátaláljak a legjobb beállításokra, és úgy működjenek a gumik, ahogy akarjuk” – magyarázta a 2007-es világbajnok.

Räikkönen elárulta, bizonyos kanyarokkal az egész hétvégén nem tud megbarátkozni, de úgy vélte, az időmérő végére kezdett összeállni a kép. „Szerintem

A Ferrari három zseton felhasználásával új motorváltozattal jelentkezett a hétvégére, de Räikkönen elmondta, nem kell csodákat várni a fejlesztésektől. „A várakozásainknak megfelelően működik” – árulta el. „Apró javításokat tartalmaz itt-ott, ami az egész csomagnak jót tesz. Az emberek mindig lelkesednek, hiszen

de mindig bevetünk új elemeket, és próbálunk minden téren javulni, ez teljesen normális dolog így.”

Vettel a 2. leggyorsabb volt, de csak a 7. helyről rajtolhat - kattintson a galéria megtekintéséhez! Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Vettel bő 7 tizedmásodperces lemaradással zárta a Q3-at Rosberg mögött, de úgy vélte, így is jó versenyt futhat, és a Sky Sportsnak elmondta, hogy szombati formájuknál a futamon mindenképpen jobbra számít, és az időmérő után azt is kijelentette, hogy az öthelyes rajtbüntetése ellenére, a 7. helyről is a dobogón szeretne végezni.

– utalt versenyképességére. „A büntetés miatt hátrébb kerülünk a rajtnál, de gyorsabbnak kellene lennünk az előttünk lévő autóknál. Meglátjuk, mi lesz, mert itt nem könnyű előzni és üldözni sem. Szerettem volna, ha kisebb a különbség, de a Q2-ben láttuk, hogy Nico kifejezetten erős volt. Nagyon jó formában van, számunkra ez az eredmény volt a maximum.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!