Társoldalunk:
Hírlevél

A McLaren túl óvatosan állította be az autót

2016.04.30. 18:13

Féltek a túlkormányzottságtól, Button szerint emiatt hoztak olyan döntést, ami túl konzervatívnak bizonyult. A McLarent lelkesíti a fejlődés.

 

A McLarennél reálisnak érezték, hogy Oroszországban az idén először bejusson valamelyik autójuk az időmérő utolsó felvonásába, de a sűrű középmezőnyből végül nem tudták elverekedni magukat odáig.

"Reméltük, hogy közel jutunk a Q3-hoz, és így is történt. Másfél tizeddel azonban lemaradtunk róla, mert sajnos ma rengeteg autó állt harcban azért a 10. helyért. Öten harcoltunk, mi pedig az ötödikek lettünk közöttük" - összegzett a 14. rajthelyet megszerző Fernando Alonso.

Ugyanakkor ma nem érdemeltünk többet, mert nem voltunk kellően gyorsak."

A McLaren most sem volt elég gyors a Q3-hoz. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Két pozícióval előrébb végzett nála Jenson Button, akinek neve

a Q2 utolsó perceiben egy darabig még a továbbjutók között szerepelt.

Utolsó körében nem tudott elég sokat javítani, de nem teljesen csalódott.

"Egész hétvégén jól dolgoztunk, de az időmérőn túl erős alulkormányzottság okozott a hőmérséklet csökkenése. Ez komolyan ártott nekünk" - nyilatkozta. "Kötélen szoktunk táncolni: ha túl meredekre állítjuk az első szárnyat, átbillenünk az erős túlkormányzottság felé, ezért most óvatosak voltunk. Talán túlságosan is..."

"Kicsit fáj, hogy két tizeddel maradtunk le a 8. helyről, ugyanakkor kellemes azt látni, hogy határozottan fejlődünk." Egyetértett vele csapattársa is.

"Bár ma nem kedvezett nekünk a szerencse, úgy gondolom, megmutattuk, hogy ezen a versenyhétvégén ütőképesebbek vagyunk. Remélem, hogy holnap harcolhatunk néhány pontért" - mondta Alonso.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója ugyanakkor figyelmeztetett: "A holnapi verseny kemény menet lesz, mert a vonalvezetés nem a mi erősségeinknek kedvez" - utalt a sok padlógázos szakaszra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!