Hamilton: Rosberg előnye komoly

Forma-1, Lewis Hamilton
2834380 04/28/2016 Lewis Hamilton, a driver of the Mercedes AMG Petronas Formula One Team, gives autographs in the pit lane at Sochi Autodrome, the venue for the Formula 1 Russian Grand Prix. Vladimir Astapkovich/Sputnik
Vágólapra másolva!
Hamiltonnak hiába van még tizennyolc versenye ledolgozni a 36 pontos lemaradást Rosberggel szemben, egyáltalán nem veszi félvállról a feladatot.

Az idén roppant balszerencsés Lewis Hamilton jelentős hátrányt szedett össze három futam alatt a győzelmeket sorra behúzó Nico Rosberggel szemben, és a Kínai Nagydíj után a BBC-nek nyilatkozva elismerte, az autóból kiszállva még a ténylegesnél is sötétebbnek látta a helyzetet.

"Csak 36 ponttal vagyok lemaradva? Oké, ez nem olyan rossz, mint gondoltam. Most egész jól érzem magam, azt hittem, hogy kábé 50-nel" - mondta akkor. A szocsi hétvége előtt ugyanakkor kifejtette: egyáltalán nem bagatellizálja a helyzetet.

"Nem veszem félvállról, nem tekintek rá úgy, hogy nem nagy ügy. Igenis az. A 36 pontos lemaradás sok, egy verseny alatt nem is lehet behozni" - szögezte le. "Tudom, hogy sokat kell dolgoznom, nem hiszem azt, hogy semmiség a lemaradásom. Nem tagadhatom, hogy meredek falat kell megmásznom."

Hamilton az Orosz Nagydíjon megpróbálja elkezdeni csökkenteni a hátrányt Forrás: RIA Novosti/Vladimir Astapkovich

"Ugyanakkor pozitívum, hogy rövid idő alatt is sikerült már ledolgoznom 29 pont hátrányt" - emlékezett vissza a 2014-re, amikor a szezon két pontján is ekkorára hízott a lemaradása. "Tizennyolc verseny van hátra, és azt hiszem, futamonként átlagban 2 pontot kellene faragnom, szóval nem lehetetlen a feladat."

Hamilton Melbourne-ben és Bahreinben a rossz rajtjával hozta nehéz helyzetbe magát, de a második futamon egy ütközés formájában már megkapta az első adagot abból a balszerencse-hullámból, ami Kínában teljes erővel csapott le rá. A címvédő elmondta, nem aggódik egy újabb rajtbaki miatt, mert szerinte Kínában az egész mezőnyben ő mutatta be a legjobb startot.

E viszontagságok miatt arra vágyik, hogy a hétvégi Orosz Nagydíjon végre tiszta hétvégéje legyen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!