Társoldalunk:
Hírlevél

Újabb kulcsember hagyta ott a Saubert

2016.04.28. 13:18

Egyre nehezebb helyzetbe sodródik a pénzszűkében lévő svájci istálló, ráadásul az alkatrészellátásuk is akadozhat. Ennek ellenére Felipe Nasr új karosszériával vág neki az Orosz Nagydíjnak.

Egyelőre nem sikerült megoldást találni a Sauber elhúzódó, és egyre több következménnyel járó pénzügyi válságára. A svájci istálló az elmúlt két hónap során csúszott a bérek kifizetésével, és „személyes okokból” elvesztette Mark Smith-t, a csapat technikai igazgatóját. Utódja még nem érkezett, hiányát átszervezéssel oldották meg.

Az Orosz Nagydíj előtt az Autosport arról számolt be, hogy vezető versenymérnökük, Tim Malyon is távozott a csapattól a sanghaji futam után, Smith-hez hasonlóan magánéleti okokra hivatkozva. Malyon mindössze három hónapot töltött a hinwili gárdánál, ahol Giampaolo Dall'Ara utódja lett, miután az olasz szakember 15 év után elhagyta munkahelyét.

Nasr az idén eddig szenvedett az autójával, de a teszteken mindent rendben lévőnek találtForrás: DPPI media/Florent Gooden

A Sauber átmenetileg Felipe Nasr versenymérnökét, Paul Russellt bízza meg a feladat ellátására, pedig a brazil versenyzőnek kifejezetten nagy szüksége lenne a korábbinál is fokozottabb figyelemre, mivel az első három futam során küszködött az autójával, még úgy is, hogy Kínában teljesen azonos beállításokat használt, mint Marcus Ericcson.

A svéd pilóta jelenleg a 01-es sorszámú autót vezeti, amit a teszteken is használtak, ezzel Nasrnek sem volt gondja, de a 02-essel egyelőre nem tudott megbékélni. A Sauber ezért összerakta számára a 03-as jelű karosszériát, amit a brazil versenyző a hétvégi futamtól kezdve használhat. Az Autosport úgy értesült, hogy a csapat „nagyon szűkösen” áll a pótalkatrészek terén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!