Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es versenyző, Jos Verstappen szerint Mick Schumachernek nem lesz könnyű útja a világbajnokságba. Úgy véli, időt kell adni az ifjú pilótának, hogy kibontakozhasson.

Az olasz és a német F4-es bajnokságban versenyez Michael Schumacher fia, Mick, aki édesapja nyomdokaiba lépne, és a gokartozás után már pályafutása második szezonját kezdte meg formulaautók volánja mögött. Schumacherre természetesen óriási nyomás nehezedik, hiszen eredményeit már most nagy érdeklődés övezi, és sokan akarva-akaratlanul is összehasonlítják a még mindig gyógykezelés alatt álló apjával, aki az F1-ben mindent megnyert, amit csak lehetett.

Michael Schumacher csapattársa volt 1994-ben Jos Verstappen, aki az F1 legújabb üstökösének, Max Verstappennek az édesapja. A holland expilóta minden futamra elkíséri fiát, és az Auto Bildnek elmondta, 100%-ig úgy véli, Max már most sokkal jobb versenyző, mint ő maga valaha is volt. A 18 éves ifjú Verstappen egy évvel idősebb Mick Schumachernél.

Mick Schumacher édesapja nyomdokaiba lépne Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Wolf

„Felkészültebb volt, mint én annak idején” – emlékezett vissza Jos Verstappen fia és a saját F1-es bemutatkozására. „Amikor bekerültem a Forma-1-be, fogalmam sem volt semmiről, mindenre magamtól kellett rájönnöm” – nyilatkozta a holland pilóta, aki igen szigorúan figyeli fia meredeken felívelő pályafutását, és úgy véli, hogy ez Mick Schumacher esetében hiányozni fog, mivel Michael – valószínűleg – még mindig ellátásra szorul súlyos agysérülése után.

Most Peter Kaiser foglalkozik vele” – mondta idősebb Verstappen, akinek fia korábban a holland Van Amersfoort Racingnél versenyzett, itt kezdte meg formulaautós pályafutását ifjabb Schumacher is a német F4-ben, de tavaly egy gyors győzelemtől eltekintve nem ért el nagy sikereket. Az idén csapatot váltott, és az olasz és a német bajnokságban is nyeri a futamokat. „Szerintem

Figyeltem őt egy kicsit, és szerintem tud vezetni, de időt kell adni neki” – vélte Verstappen. „Más dolog az, ha valakit Schumachernek hívnak, mintha Verstappen a neve. Nem hiszem, hogy (Mick) olyan jó lenne, mint Michael, úgyhogy még nehezebb dolga lesz.”

Az F1-ben további három év tanulás kell

Miközben Mick Schumacher még az F1 felé vezető út elején jár, a nála alig idősebb Max Verstappen már letette a névjegyét a világbajnokságban, és a Motorsport.com-nak azt mondta, jövőre dobogós helyeket akar szerezni. Erre a Toro Rossónál aligha lesz esélye, de csapatfőnöke, Franz Tost egyelőre nem tudja, hogy az ifjú holland felkészült-e már a csapatváltásra. „Csak annyit mondanék, hogy

Ezzel Max Verstappen is egyetért, szerinte az első évben „az alap dolgokat kell elsajátítani egy F1-es autó vezetésével kapcsolatban. A második évben teljesíteni kell, a harmadikban pedig menni kell, és dobogókért harcolni. Én így látom. Ha most olyan csomagunk lenne, mint a Mercedesnek, mi is versenyeket nyernénk” – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!