Társoldalunk:

A Toro Rossóval tér vissza a Manor alapítója

2016.04.26. 15:58

John Booth nem sokáig bírta ki F1 nélkül: már a hétvégi Orosz Nagydíjtól versenyigazgatóként segíti a Toro Rosso munkáját. A csapatfőnök továbbra is Franz Tost marad.

A Scuderia Toro Rosso versenyigazgatójaként tér vissza az F1 mezőnyébe John Booth, a Manor társalapítója. A 61 esztendős szakember a ’80-as években a brit Formula Ford mezőnyében versenyzett, majd 1990-ben létrehozta a Manor Motorsportot, ami 2010-től Virgin Racing majd Marussia néven versenyzett az F1-ben, az idén pedig Manor Racing néven vesz részt a küzdelmekben.

Booth és kollégája, Graeme Lowdon sikeresen átvészelte a csődvédelem időszakát a csapatnál, ami Jules Bianchi révén 2 pontot szerzett a 2014-es Monacói Nagydíjon, az istálló új tulajdonosa viszont nem tartott igényt a munkájukra, így az idén egy új csapatot alapítva, de a Manor Motorsport nevet használva az Sportautó-világbajnokságban (WEC) vesznek részt.

Booth nagy tapasztalatot szerzett az autósport világában, de az F1-ben nem volt különösebben sikeresForrás: DPPI media/Florent Gooden

Azt egyelőre nem tudni, hogy a WEC-beli szereplést hogyan befolyásolja majd, hogy Booth tanácsadói minőségben a versenyigazgató szerepét tölti majd be a Toro Rossónál, már a hétvégén zajló Orosz Nagydíjon is. Booth „nagy elismerésnek” nevezte, hogy az olasz csapathoz került, mivel ez egy olyan istálló, ami viszonylag rövid idő alatt nagyon sokat elért. Nagyon várom, hogy Franz és a csapat oldalán kezdjek dolgozni Szocsiban.” A csapatfőnök, Franz Tost azzal indokolta az általa évek óta ismert Booth kinevezését, hogy „a Forma-1 egyre összetettebbé válik a gumikat, a beállításokat, a rádiós kommunikációt és egyebeket érintő változások miatt. Ezekből következően már nem elég, hogy versenyképes autónk és tehetséges pilótáink vannak. Nagy tapasztalatának köszönhetően biztos vagyok abban, hogy John segíteni fogja a csapat fejlődését, hogy még hatékonyabb erőt képviselhessünk a versenyhétvégéken.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!