Räikkönen: A Ferrari még harcban áll a vb-címért

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Kínai Nagydíj
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen (R) leads Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton during the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 17, 2016. / AFP PHOTO / GREG BAKER
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája szerint össze kell szedniük magukat. Úgy véli, hibamentes versenyekre van szükségük, ha le akarják győzni Nico Rosberget, aki az idén háromból három futamot nyert meg.

Az idei világbajnoki cím egyik esélyesének tartotta a közvélemény és a Mercedes is a Ferrarit, azonban az olasz istálló egyelőre elmaradt a várakozásoktól, három futam után máris tetemes hátrányba kerültek a pontversenyt vezető Nico Rosberg mögött. A német pilóta a maximális 75 pontot gyűjtötte be, míg Sebastian Vettel csak 33, Kimi Räikkönen pedig csupán 28 pontot szerzett. Utóbbi mégis úgy véli, három futam elteltével még nem kell aggódni.

„Rengeteg dolog történhet még, és biztosan fog is” – közölte a finn versenyző. „Annyi pontot kell szereznünk, amennyit csak tudunk, és mellőzni kell a hibákat a versenyeken” – mondta.

Räikkönen Kínában Hamilton orra alá borsot tudott törni, de Rosberggel egyelőre nem bírnak a Ferrarik Forrás: AFP/Greg Baker

„A tempó terén láthatóan nem állunk rosszul, hibák nélkül mindig nagyon közel vagyunk hozzá. Legalábbis (Kínában) úgy tűnt, főleg nekem. Úgy viszont nem győzhetjük le őket, ha nem futunk sima versenyeket, de ők igen” – foglalta össze.

Räikkönen szerint a Mercedeshez viszonyított versenyképességük futamról futamra változik majd, és kulcsfontosságúnak tartja, hogy milyen ütemben fejlesztik majd az autójukat. Abban is biztos, hogy a győzelmek érdekében az eddigieknél jobban kell szerepelniük.

(Rosberg) három versenyt megnyert, ami nekünk és a többieknek nem ideális, neki persze igen. Megérdemli, nekünk kell jobb munkát végeznünk.”

A Ferrari pilótája 2016-ban is sorsdöntő szezont teljesít, mivel az előző évhez hasonlóan az idén is lejár a szerződése, de ez egyelőre nem foglalkoztatja. A Focus magazin Kínában megkérdezte tőle, hogy elkezdett-e már tárgyalni a futamra ellátogató Sergio Marchionnéval.

„Tavaly év végén találkoztunk, sőt már az idén is, mindig érdekes beszélgetni vele” – mondta a finn. „De még csak a szezon harmadik versenyénél tartunk” – ismételte el. „Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!