Vágólapra másolva!
Ehhez Christian Horner szerint arra lenne szükség, hogy beváljanak a Renault fejlesztései, de ebben egyelőre nem biztos. Meglepte, hogy milyen jól szerepeltek a Kínai Nagydíjon.

A várakozásoknál erősebb tempóval kezdte az idei szezont a Red Bull, amelynek menedzsmentje korábban még arra számított, hogy a tavalyi Ferrari motorokkal induló Toro Rosso is gyorsabb lesz náluk. Nem így történt, hiszen Daniel Ricciardo eddig három 4. helyet szállított, kis szerencsével Danyiil Kvjat pedig a dobogóra is felállhatott Sanghajban. A Renault várhatóan a Kanadai Nagydíjra készül el az erőforrás új verziójával, amely tovább javíthatja a Red Bull versenyképességét.

„Remélhetőleg onnantól elkezdhetünk némi felfordulást okozni magunk előtt” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, miután Kínában kiderült, hogy az autójuk még a futamot nagy fölénnyel megnyerő Mercedesnél is gyorsabb volt egyes kanyarokban.

Kvjat volt a nap versenyzője Kínában Forrás: AFP/Greg Baker

A Red Bull továbbra is a Renault erőforrásait használja TAG Heuer márkanév alatt. Az osztrák tulajdonú brit istálló vezetése tavaly nagyon elégedetlen volt a franciák munkájával, de a gyártó az idén váratlanul sokat lépett előre a teljesítmény és a megbízhatóság terén. A Renault tavaly is sajátos időbeosztással dolgozott az új változatokon, és végül nem is tudtak jelentős ugrást produkálni, ezért Horner egyelőre óvatos az elvárásokkal kapcsolatban.

– emlékeztetett. „A srácok viszont Viry-ben és Milton Keynes-ben is remek munkát végeznek, és valóban látható az előrelépés, amit produkálnak.”

Horner reméli, hogy ideális beállításokat találnak majd azokon a pályákon, ahol nincsenek hosszú egyenesek, és a kanyargós szektorok kedveznek majd az autóiknak, de azzal sem elégedetlen, amit Kínában látott.

ehhez képest az első sorban végeztünk az időmérőn, szereztünk egy dobogós helyet, és nagyon erősek voltunk a versenyen is.”

Ehhez az is kellett, hogy Kvjat egy merész előzéssel megzavarja a két Ferrarit a rajtnál, de később is jó tempót autózott, és a verseny alatt csupán Sebastian Vettel előzte meg. Kvjat érdemeit a nézők is elismerték, Romain Grosjean után a második pilóta lett, aki elnyerte a legjobb versenyző közönségdíját az idén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!