Vágólapra másolva!
Ők is összeütköztek a rajtnál. A francia szerint ellenfele idióta volt, a svéd viszont azzal vádolta Grosjeant, hogy a gyenge versenye miatti frusztrációját nem tudta felnőtt módjára kezelni.

Véget ért a tündérmese Romain Grosjean és a Haas csapat számára, miután az újonc amerikai istálló a szezon harmadik futamán már nem tudott pontokat szerezni, sőt kifejezetten nehéz hétvégéjük volt. A francia pilóta eleinte a Pirelli által kötelezően előírt, szerinte túl magas keréknyomás miatt vezethetetlen autójára panaszkodott, majd a futamon is küszködött, és csak a 19. helyen ért célba, 5 hellyel csapattársa mögött. A vesszőfutásához az is kellett, hogy már a rajt után összeütközzön Marcus Ericssonnal.

– mérgelődött a Canal+ műsorában. „Nem is látott semmit, fogalma sem volt semmiről, szerintem jobb lenne, ha kinyitná a szemét.”

Nyoma sem volt Grosjean jó formájának Forrás: AFP/Johannes Eisele

Grosjean szerint az autójának balansza végig „katasztrofális” volt, a futam végén még azt is javasolta csapatának, hogy lépjenek vissza. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a Motorsport.com-nak elmondta, a francia pilóta problémái abból fakadtak, hogy a baleset után a pénteken kipróbált, de Gutiérrez fékproblémái miatt félretett új specifikációjú első szárnyat szerelték fel az autójára a rajtbalesetet követően, a beállítások azonban nem passzoltak hozzá.

Hallva ellenfele kifakadását, Ericsson sem fogta vissza magát a balesettel kapcsolatban. „Romain belém jött, aztán mindenfélének elmondott” – idézte őt az Aftonbladet. „Azt állította, hogy idióta voltam, meg vak. Nem úgy viselkedett, mint egy felnőtt.

Ehelyett inkább elmondta ugyanezt az újságíróknak is. Szerintem ez nem érett, hanem amatőr és tiszteletlen viselkedés.”

Azért a svéd pilóta is keményen odaszúrt Grosjeannak, aki korábban a sorozatos baleseteiről volt híres, mára viszont a mezőny egyik tapasztalt, de még mindig ígéretes tagja lett, és az első két futamon a vállán vitte az újonc Haas csapatot. „Lehet, hogy ideges volt a rossz versenye miatt, de elég furcsa volt hallani a kifakadását egy olyan versenyzőtől, akit korábban eltiltottak veszélyes vezetésért.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!