Vágólapra másolva!
Pont rosszkor jött nekik Hülkenberg balesete és a piros zászló, így a McLaren-Honda továbbra is adós a Q3-ba való bejutással, de Button szerint így sem tragikus az eredményük.

A McLaren-Honda javuló formája, és az időmérőt érintő szabályváltozások miatt a wokingi istállónak reális esélye nyílt Sanghajban, hogy a Honda-korszak során először bejussanak a Q3-ba. A Kínai Nagydíjtól ismét a Q2 első 10 helyezettje folytathatja a Q3-ban, Fernando Alonso és Jenson Button pedig a 12-13. helyen esett ki, miután utolsó köreikre nem maradt idejük Nico Hülkenberg balesete, és a piros zászló miatt.

„Felettébb bosszantó, hogy képtelenek voltunk mért kört futni” – mondta a Q2 végével kapcsolatban a kétszeres sanghaji győztes Alonso. „A Q1-ben is csak egyszer próbálkoztam, a másodikat félbehagytam, mert már továbbjutottam a Q2-be, ahol csak használt gumikkal mentem egy kört, hogy érezzem, milyen az autó, mielőtt feltesszük az új abroncsokat” – magyarázta.

Alonso szerint a McLaren már többre képes, mint amit az eredmények mutatnak Forrás: McLaren

„Az egész időmérő alatt nem futottam egy rendes kört, de még így is a 12. helyen állunk, és szerintem mindkét McLaren kényelmesen bejuthatott volna a Q3-ba.

– jelentette ki a spanyol pilóta, még mielőtt kiderült, hogy Nico Hülkenberget három hellyel hátrébb sorolják, így Alonso és Button a 11-12. helyről indulhat vasárnap.

Button a szabad gumiválasztásban bízik Forrás: AFP/Greg Baker

Alonso azért is bosszús volt, mert elmondása szerint a Q2-ig nem is használták ki az erőforrás maximális teljesítményét, de úgy véli, a McLaren eljutott onnan, hogy próbálnak kijutni a Q1-ből odáig, hogy bosszankodnak, mert nem fértek be a Q3-ba. „Ez kellemes érzés” – ismerte el, és saját állapotával kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy bár

érez fájdalmat, gyógyszereket már nem szed a panaszaira.

Csapattársával hasonló véleményen volt Jenson Button is, aki szerint „nem rettenetes”, hogy éppen lemaradtak a legjobb 10 hely egyikéről. „Így most választhatunk amilyen gumit szeretnénk. Újakat használhatunk, három különböző keverékkel ez elég érdekesnek ígérkezik” – mondta a 2009-es világbajnok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!