Vágólapra másolva!
A glória alternatívájaként javasolt szélvédős kialakítást már a jövő héten vizsgálat alá vetik, és ha a teszt jól sikerül, akár már a következő F1-es versenyhétvégén, Oroszországban kipróbálhatják a pályán.

Hamarosan, akár már jövőre megjelenhetnek a versenyzők fejét védő megoldások a Forma-1-es autókon, és pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy a Ferrari által kifejlesztett bukókeretes, általában glóriának hívott konstrukció lesz a befutó. Nem utolsósorban azért, mert eddig ezt tudták a legalaposabban vizsgálni – az előszezonban a csapat pár kör erejéig már felszerelte az autójára.

A Red Bullnál ennek dacára továbbra is aktívan foglalkoznak saját ötletükkel, melyet esztétikailag előnyösebbnek, s nem mellesleg biztonságosabbnak tartanak arra hivatkozva, hogy a kisebb tárgyak ellen nem óv a glória.

Ilyesmire gondolt a Red Bull Forrás: Red Bull Racing

Úgy tűnik, április végén a nagyközönség is megpillanthatja az eddig egyelőre csak ábrákon látott megoldást, mivel Christian Horner elárulta, hogy az Orosz Nagydíj valamelyik edzésén a pályán is kipróbálhatják.

"A jövő héten tesztelni fogjuk a szélvédős megoldást statikus körülmények között. Rögzített helyzetben kereket lövünk ki rá, hogy megnézzük, mennyire ellenálló, és ha mindent rendben találunk, lehet, hogy Szocsiban felrakjuk kis időre az egyik autóra" - mondta a Sky Sportsnak. "Úgy gondolom, a szélvédős megoldás nagyobb védelmet nyújtana (a bukókeretnél), és elegánsabb is lenne."

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem zárkózik el a Red Bull konstrukciójától, de korábban úgy nyilatkozott Charlie Whiting versenyigazgató, hogy nem ez tűnik a nyerőnek 2017-re.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!