Vágólapra másolva!
Úgy tűnt, a Renault is hasonló gumiproblémával szembesült, mint a Williams, de Kevin Magnussen szerint teljesen más történt.

Kevin Magnussennek továbbra sem jön össze egy tiszta hétvége, miután az idén a Renault-val visszatért az F1-es mezőnybe. Ausztráliában a rajt után defektet kapott, Bahreinben egy szabálysértés miatt csak a bokszból indulhatott, Sanghajban pedig Felipe Massához látszólag hasonlóan felmondta a szolgálatot a bal hátsó gumija az első szabadedzés során. Magnussen autója annyira megrongálódott, hogy a javítás miatt csak szombaton léphet ismét pályára.

– foglalta össze a dán tehetség. „Az autó leült, a kerék hozzáért a padlólemezhez, az kivágta a gumit” – tette hozzá Magnussen, aki szerint nem volt előjele az esetnek, bár egy rádiófelvétel szerint esetleges fékhibára figyelmeztette a mérnöke. Ekkor már késő volt.

Magnussen nagy nehezen visszagurult a bokszba, miután a hátsó egyenesben eltört autójának felfüggesztése - További képek a galériában! Forrás: AFP/Wang Zhao

„300-310 km/órás sebességgel haladtam, aztán éreztem, hogy leül az autó” – emlékezett vissza. „Elkezdett táncolni a hátulja, de ezt előtte a kanyarokban nem igazán jelezte semmi. Elég könnyű volt kézben tartani az irányítást, hiszen egyenesen mentem, úgyhogy

Magnussen elmondta, még csak installációs köröket és némi aerodinamikai vizsgálatot végzett, amikor a probléma felmerült.

Az FIA péntek délutáni sajtótájékoztatóján Frederic Vasseur, a Renault Sport Racing versenyigazgatója elárulta, az autó sérüléseinek felmérése után jobbnak látták, ha Magnussen kihagyja a második szabadedzést, és inkább csak szombaton lép ismét pályára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!