Vágólapra másolva!
Az összes akadály elhárult Fernando Alonso elől, így a McLaren kétszeres világbajnoka biztosan részt vehet a vasárnapi Kínai Nagydíjon. Ha mégis panaszai adódnak, azonnal meg kell állnia.

A csütörtöki ideiglenes engedély után végleg megkapta a zöld utat Fernando Alonso, így részt vehet a vasárnap zajló Kínai Nagydíjon. A McLaren pilótája egy hónappal ezelőtt szenvedett hatalmas balesetet az Ausztrál Nagydíjon, légmell alakult ki a szervezetében, és bordái is megrepedtek, ezért két héttel ezelőtt az FIA nem engedélyezte, hogy részt vegyen a Bahreini Nagydíjon.

A spanyol versenyző azóta meggyógyult, de az orvosi igazolás hiánya miatt csak ideiglenes engedélyt kapott az első szabadedzésen való részvételre, majd ismét megvizsgálták, és ezúttal már véglegesen is versenyzésre alkalmasnak minősítették, így nincs akadálya annak, hogy ott legyen a vasárnapi rajtnál Sanghajban.

Alonso maradhat az autóban - Kattintásra galéria nyílik! Forrás: AFP/Greg Baker

Az FIA és a pálya orvosai „úgy döntöttek, hogy Fernando Alonso részt vehet a hétvége további részén” – áll a szövetség közleményében. „Ugyanakkor, ahogy a ma délelőtti edzés esetében is, a versenyzőt tájékoztattuk arról, hogy rendellenes tünetek tapasztalásakor azonnal köteles megállítania az autóját.”

A közlemény megerősíti azt is, hogy Alonsónak egészen addig nem kell újabb vizsgálatokon megjelennie, amíg újabb tünetekkel nem találkozik, így a spanyol pilóta valószínűleg már zavartalanul készülhet a szezon harmadik, számára pedig az idei második futamra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!