Vágólapra másolva!
A német pilóta nem kényelmesedik el azért, mert csapattársa rajtbüntetést kapott, és a Ferrarikat sem írja le zűrös szezonkezdetük ellenére. Tagadta, hogy a szerencsének köszönhette a győzelmeit.

Még el sem kezdődött a Kínai Nagydíj, de Nico Rosberg esélyei az idei harmadik futamgyőzelmére máris jelentősen javultak, hiszen csapattársa, Lewis Hamilton öthelyes rajtbüntetést kapott, mivel autójában sebességváltót kell cserélni. Hamilton szerint Rosbergnek így könnyű hétvégéje lesz, de a brit pilóta így is megpróbál versenyre kelni az idei első két futamot megnyerő némettel, aki „tudomásul vette” Hamilton büntetésének tényét.

„Ez azonban egyáltalán nem változtatta meg a hozzáállásomat, mert egy 6. helyről rajtoló Hamilton így is a győzelemre hajthat, és ezt mi pontosan tudjuk” – jelentette ki a német pilóta, aki a Mercedes újkori pályafutásának első győzelmét Sanghajban szerezte 2012-ben. „Nagyon odafigyelek, és semmit sem veszek biztosra, hiszen ott vannak még a Ferrarik is, amelyek egyáltalán nem mutatták még meg, hogy mire képesek.”

Micsoda? Szerencse? Forrás: AFP/Johannes Eisele

Rosberg a Ferrarikkal kapcsolatban figyelmeztetett, „nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy sokkal több van bennük, annak ellenére, hogy az első két verseny zűrösen alakult számukra.” A német pilóta nem tagadta, hogy elégedett az idei első két futam eredményével, „de

Azt viszont elutasította, hogy a szerencsének köszönheti két idei győzelmét: „Ne haragudjon, de nem látom, hogy miért lenne így. Nem ilyen gondolatok járnak a fejemben, jelenleg csak azzal foglalkozom, hogy jó munkát végezzek. Minden tiszteletem az öné, értékelem a véleményét” – közölte.

Hosszú még ez az év

A Mercedes pilótája elmondta, azért sem engedi meg magának, hogy lazítson két győzelemmel a háta mögött, mert az idei, rekordhosszúságú szezonból még 19 futam hátra van. Ugyanezt említette meg honfitársa, Sebastian Vettel is, őt ezért nem aggasztja, hogy már a szezon harmadik futamán új motort kell beépíteni a Ferrariba, és a második fordulót nulla ponttal zárta. Jól jöhet számára, hogy 21 futamos szezon során összesen nem négy, hanem öt erőforrást vethetnek be büntetlenül.

Vettel szerint ugyanannyi motorja maradt a szezon hátralevő részére, amennyi tavaly is volt Forrás: AFP/Johannes Eisele

„Mondhatjuk, hogy számunkra is adott a luxus, hogy használhatunk egy további motort a tavalyinál kettővel több futam során” – mondta Vettel. „Most ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint tavaly, függetlenül attól, hogy azt most még nem tudjuk, kell-e további motorokat beépítenünk” – utalt az esetleges későbbi rajtbüntetésekre.

Vettel nem tagadta, hogy nem ilyen szezonkezdetről álmodtak, és akadnak negatívumok is a Ferrari háza táján,

„de semmi sem ingathat meg vagy tehet nyugtalanná az idei szezonnal vagy a következő néhány versennyel kapcsolatban, mert tudom, hogy nagyon erős csapatunk van. Képesek vagyunk javulni, ezért magabiztos vagyok, és erős a hite abban, hogy a lehetőségek bennünk lakoznak. Azon múlik minden, hogy az alkotóelemek összeálljanak, ez remélhetőleg minél hamarabb megtörténik. Ekkor biztosan jó helyzetben leszünk ahhoz, hogy keményen megvívjunk a Mercedesszel.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!