Vágólapra másolva!
Nincs nagy baj a rendszerükben, ezért nem aggasztja a rázós szezonkezdete, sőt úgy véli, a viszontagságok ismeretében még jó helyzetben is van.

Egyik idei pole pozícióját sem tudta győzelemre váltani Lewis Hamilton, sőt mindkétszer legfőbb ellenfele, Nico Rosberg haladt át elsőként a célvonalon. Hamilton gyenge pontja egyelőre a rajt, Ausztráliában és Bahreinben is visszaesett, ráadásul a sivatagi futamon Valtteri Bottas is eltalálta, így sérült autóval kellett teljesítenie a távot. Hamilton viszont egyelőre nem aggódik.

– utalt arra, hogy 17 pont lemaradással a 2. helyen áll az összetettben. „Az elég jól mutat, ha két gyenge futam után is két dobogós helyem van. Az biztos, hogy ennél rosszabb helyzetből is visszatértem már!”

Hamilton Bahreinben Forrás: Mercedes AMG Petronas

A brit pilóta a 2014-es szezont rögtön 25 pont hátránnyal kezdte, mivel műszaki hiba miatt kiesett, Rosberg pedig nyert, és később is előfordult, hogy tetemes lemaradást kellett behoznia, de végül megnyerte a világbajnokságot, tavaly pedig simán duplázni is tudott. 2015 októberében biztosította be harmadik F1-es világbajnoki címét, azóta viszont nem tudott futamot nyerni.

– mondta a Mercedes pilótája. „A folyamatainkban és a munkamódszereinkben nincsenek igazi rendellenességek, ezért tudom, hogy minden jóra fog fordulni” – jelentette ki Hamilton, aki pályafutása 170. F1-es nagydíjára készül Kínában.

Hamiltonnak az idén sincs gondja a tempójával, de a rajtok eddig nem jöttek össze Forrás: AFP/Marwan Naamani

Hamilton minden alkalommal megnyerte a Kínai Nagydíjat, amikor világbajnok lett, és 2011-ben is győzedelmeskedett, ezért bízik abban, hogy ez a futam fordulópontot hozhat az idén is.

– utalt csapatára, ami nem szól bele a magánügyeibe. „Ezt csak nagyon kevés dolog ronthatja el, ha van ilyen egyáltalán. Nagyon hosszú út áll még előttünk, úgyhogy olyan keményen fogok dolgozni, ahogy mindig is tettem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!