Vágólapra másolva!
Az F1 négyszeres világbajnoka hétköznapi embernek tartja magát: attól, hogy gyorsabban tud vezetni másoknál, még nem lesz különb. A megszállott szelfizők hadával nem képes azonosulni, de szerinte a sport is rossz irányba tart.

Sebastian Vettel interjút adott a Welt am Sonntag című német lap egyik mellékletének, azt állítva benne, hogy bár a Forma-1 négyszeres világbajnokaként a sport legkörülrajongottabb alakjai közé tartozik, teljesen hétköznapi embernek tartja magát.

Nem mentek életeket" – mondta.

Vettel nem tud azonosulni a szelfigenerációval Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A 28 éves német versenyzőről közismert, hogy mentorához, Michael Schumacherhez hasonlóan szigorúan elválasztja a magánéletét a sportolói tevékenységétől, és akárcsak ferraris csapattársának, Kimi Räikkönennek, Twitter fiókja vagy Facebook rajongói oldala sincs. Ebben nagy riválisa, Lerwis Hamilton ellentétének számít, aki szereti a nyilvánosság előtt élni az életét.

Vettel most el is ismerte, hogy „ezzel a generációval, amely állandóan saját magát fotózza", nem tud azonosulni.

Szerinte ugyanakkor nem meglepő, hogy a nézők sem képesek azonosulni az F1-gyel. Úgy véli, az állandó, gyakran átgondolatlan szabálymódosítgatások miatt, mint amilyen az időmérőé is volt, a sport elveszítheti az eredeti identitását. „Némelyik elég mesterkélt, ezért a közönség sem szereti" – mondta a változtatásokról.

„A jelenlegi szabályok meglehetősen futurisztikusak. Az autók sokkal gazdaságosabbak, hatékonyabbak lettek, de hogy ez lázba hozza a nézőket, vagy akár a pilótákat, azt kétlem" – tette hozzá a Ferrari versenyzője, aki a két héttel ezelőtti Bahreini Nagydíjról motorhiba miatt kiesett, így két forduló után csak az egyéni összetett 6. helyén áll.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!