Vágólapra másolva!
A szerződése az idén lejár, de nem lát rá okot, amiért ne maradhatna jövőre is a csapatnál. A vb-címre még nem gondol.

Nico Rosberg azóta tagja a Mercedes együttesének, hogy a német autógyár 2010-ben gyári csapattal tért vissza a Forma-1-be. A szerződése azonban az idei szezon végén lejár, és már meg is indult a találgatás, hogy ki léphet a helyére – pedig ő úgy véli, jövőre is maradhat a Mercedesnél. Igaz, a főnökei majd csak később akarnak foglalkozni a kérdéssel.

„A szerződés egyelőre nem igazán foglalkoztat. Miért is kellene?" – firtatta Rosberg. „Nagyon jól érzem magam itt, remek kapcsolatom van a csapattal. Még egy ideig náluk fogok versenyezni. Jelenleg nem gondolok a jövőmre."

Miután tavaly három győzelemmel fejezte be, Rosberg az idén kettővel indította a szezont, így

17 pontos előnyre tett szert háromszoros világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben,

aki kétszer is megszerezte a pole pozíciót, de aztán rosszul rajtolt. Rosberg azt mondja, egyelőre nem gondol a vb-címre.

Rosberg nem félti a helyét a Mercedesnél Forrás: Mercedes

„Óriási megtiszteltetés, hogy ilyen régóta vezethetem az autót, és harcolhatok vele a győzelmekért. Tudom, hogy Kínában is lesz esélyem rá" – magyarázta. „Ez csodálatos érzés. Győzni, a csapattal ünnepelni, bezsebelni ezt a sok pontot – jó így kezdeni az idényt, de a vége még messze van."

„Nem szabad túlságosan előre nézni, a jelennel kell foglalkoznom. Tavaly is teljes erővel küzdöttem, de gyakran számomra kedvezőtlenül alakultak a dolgok. Az idei első két versenyen minden jól ment."

Rosberg nem gondolja, hogy Ausztráliában és Bahreinben azért győzte le Hamiltont, mert jobban megbirkózott a rádiózási tilalommal, amely a kuplungbeállításokon keresztül a rajtokra is hatással volt.

– ismerte el a német versenyző. „Nem fog számára gondot jelenteni, hogy alkalmazkodjon ezekhez a változásokhoz. Nekem ugyanakkor tetszik a kihívás."

„Most már több múlik rajtunk: önállóan kell elvégeznünk a munkát odakint, az üzemanyagot is nekünk kell beosztanunk, meg ilyesmi, ami szerintem jó."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!