Vágólapra másolva!
A csapatfőnökük szerint nem lehetnek mindig olyan sikeresek, mint az idei szezon kezdetén, de azért rendszeresen a pontszerzést célozzák meg, lehetőleg mindkét autójukkal.

Az Ausztrál Nagydíj után Bahreinben is meglepetéssel szolgált az F1-ben az idén bemutatkozó Haas csapat. Az amerikai istálló Romain Grosjean révén Melbourne-ben a szerencsés 6., majd Szahírban az 5. helyet érte el, de Günther Steiner csapatfőnök szerint az ilyen eredmények folyamatos megismétlése „kicsit túl nagy kérés lenne.”

Erre törekszünk, de nem tudom, hogy elérhetjük-e” – mondta az osztrák. „Most már elég jól ismerjük az autónkat, mindenki láthatta a tempóját az első két versenyen. Szerintem a pontszerzés ezután is lehetséges. Eddig mindig csak az egyik autónk ért célba, kettő esetén az esélyeink is duplázódnak. Minden alkalommal pontokat szeretnénk gyűjteni, de mohóság lenne mindig elvárni az 5. helyet.”

A Haas eddig minden várakozást felülmúlt Forrás: DPPI media

Steiner elismerte, hogy Bahreinben sem számítottak Grosjean újabb sikerére. Ő maga csupán a pontszerzésben reménykedett az időmérő után, és azt is tudja, hogy lesz alkalom, amikor ez sem lesz lehetséges. „Néha le leszünk maradva, és akkor annyit mondunk majd, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy mindkét autónk célba érjen.

Grosjean sikerei mellett az osztrák szakember nem feledkezett meg Esteban Gutiérrez balszerencséjéről sem. A mexikói pilótát Ausztráliában Fernando Alonso ütötte ki a versenyből, Bahreinben pedig fékhiba miatt adta fel a küzdelmet.

Gutiérrez mindkét idei futamon kiesett Forrás: AFP/Paul Crock

„Ez már zsinórban a második futam, amit nem fejez be” – összegzett Steiner, a bahreini problémával kapcsolatban pedig hozzátette: „Meg kell vizsgálnunk, mi okozta. A bal első keréknél volt gond, szerintünk a fékekkel, de még nem tudjuk pontosan. Arra kell törekednünk, hogy mindkét autónk célba érjen, ennek már Kínában így kellene történnie.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!