Vágólapra másolva!
Elismeri, korábban kellett volna fékeznie a bahreini rajt után, de meglepte, hogy milyen hamar utolérte a Mercedeseket.

Látványos rajttal kezdte a Bahreini Nagydíjat Valtteri Bottas, aki a 6. rajtkockából kilőve üldözőbe vette az első rajtsort kisajátító két Mercedest, azonban az 1-es kanyarban nekiment Lewis Hamilton autójának. Bottast áthajtásos büntetéssel sújtották a hiba miatt, így végül csak a 9. helyen ért célba, Hamilton viszont a sérült autóval is visszakapaszkodott a dobogóra.

– mondta Bottas, aki elnézést kért az ütközés miatt Hamiltontól. „Azután minden elkeserítően alakult. Az 1-es kanyar előtt bevállaltam, hogy későn fékezek, de szerintem a Mercedes pilótái nem számítottak arra, hogy valaki belülre kerülhet, és talán én is túl későn fékeztem. Kár érte.”

A baleset Bottas versenyét is tönkretette Forrás: DPPI media

„Mindenképpen fékezhettem volna hamarabb, de közben arra sem számítottam, hogy annyira lelassulnak, és ilyen közel kerülök hozzájuk az 1-es kanyarban, miközben ők alig haladtak” – tette hozzá a finn, aki a féktáv előtt még valóban messze volt a két Ezüstnyíltól, és valószínűleg nem vétette volna el a kanyart, ha Hamilton nincs az útjában. „Néha összejön, néha meg túl korán fékez az ember, és kívülről körbeautózzák. Így megy ez.”

Bottas a rádión rögtön jelezte, hogy az ütközés ellenére az autója nem lett rosszabb, és utólag is megerősítette, hogy nem érzett rendellenességet.

A stratégiája viszont tönkrement,

mivel az áthajtásos büntetés miatt csak egyet tudott felhasználni a két új szett közepes keverékű gumijából.

„Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, ahol lennünk kell” – mondta az idei eredményeiről. „Jó, hogy legalább néhány pontot szereztünk, de így sem örülünk. Tovább kell hajtanunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!