Vágólapra másolva!
Versenybalesetnek nevezte a rajt utáni incidenst, a Williamst nem látta az első kanyarban. Bottas nem is próbálta megelőzni a Mercedest, védekezés közben ment neki a címvédőnek.

Lewis Hamilton esélye már a rajtnál elszállt a győzelemre Bahreinben: az indulás után rögtön visszaesett Nico Rosberg mögé, majd a harmadik helyre előreugró Valtteri Bottas nekiment az autójának az első kanyarban. A futamot mindkét pilóta folytatni tudta, de Hamilton visszaesett a 8. helyre, és sérült autóval kellett teljesítenie a versenytávot.

A sportfelügyelők Bottast találták hibásnak, és áthajtásos büntetéssel sújtották a finnt, továbbá 2 büntetőpontot is kiosztottak neki. A 9. helyen célba érő williamses elmondta, nem volt szerencséje a rajt utáni helyezkedésnél.

„Már elszántam magam az 1-es kanyarra, de amikor beletapostam a fékbe, kiderült, hogy mindenki nagyon szűken próbál fordulni" – magyarázta. „Igyekeztem minél beljebb maradni, de keresztbeállt az autóm, és már nem tudtam elkerülni az ütközést. Kár, mert büntetést is kaptunk érte."

Bottas azt mondta, nem is próbálta megelőzni Hamiltont Forrás: DPPI media

Nem akart előzni

Bottas elmondta, nem azért került Hamilton mellé, mert meg akarta előzni a Mercedest. „Inkább a mögöttem lévő autókra koncentráltam, próbáltam megakadályozni, hogy kívülről vagy belülről megelőzzenek. Ezért kellett későn fékeznem" – mondta. „Korábban többször előfordult, hogy túl óvatos voltam, és valaki elment mellettem."

A finn szerint Hamilton nem számított rá, hogy megérkezik mellé az első kanyarban, a brit pedig elárulta, nem is látta a Williamst. „A holttérben volt az autó, ezért nem tudom, mi történt. Nem láttam őt, de szerintem egyszerű versenybaleset történt" – vélekedett. „Szerencsére tovább tudtunk menni, folytatni tudtam a versenyt, és így sem volt olyan rossz az autóm teljesítménye."

Hamilton azonban elismerte, hogy az ütközés miatt esélye sem volt utolérni a verseny nagy részében előtte haladó Kimi Räikkönent, mert a sérült padlólemeze komolyan hátráltatta. „Nem tudtam tartani a lépést Kimivel, ahhoz túlságosan sérült volt az autóm. Megtettem, amit lehetett, megpróbáltam vigyázni a gumikra. Az autóm sokat veszített a teljesítményéből."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!