Vágólapra másolva!
A közepes gumikon lassabbak voltak Bahreinben, mint várták, ezért nem működött a kétkiállásos stratégiájuk. Bottas egész versenyére kihatott a rajt utáni ütközés.

A Williams csalódottan távozhat Bahreinből, miután a vártnál lassabbak voltak a versenyen, és csak a 8. és 9. helyeket sikerült megszerezniük. Az istálló – a mezőnyből egyedüliként – két szett közepes gumit hagyott meg a vasárnapi futamra, és kétkiállásos stratégiával próbálkoztak. Ez azonban nem vált be, mert Massa a vártnál lassabb volt a közepes keveréken, Bottas versenyét pedig a rajtnál történt ütközés tette tönkre.

Pedig a rajt remekül alakult a két versenyző számára: Kimi Räikkönent és Daniel Ricciardót átugorva a 3-4. helyig jöttek előre, majd miután Bottas összeakadt Lewis Hamiltonnal, aki ezért hátraesett, a dobogós helyeken folytatták a versenyt Rosberg mögött.

„Nagyon jól rajtoltam, a 7. helyről a másodikig léptem előre" – mondta a verseny végén Massa, aki a két Willams közül előrébb, a 8. helyen ért célba. „Sajnos azonban a kétkiállásos stratégiánk nem működött úgy, ahogy vártuk, mert a közepes gumin nem volt túl jó a tempónk. A lágy gumikat használó versenyzők ezért elém kerültek, és ott is maradtak."

Massa lassú volt a közepes gumikon Forrás: AFP

Massa hozzátette, az új orrkúptól és az első szárnytól is többet vártak, ezért összességében csalódásként könyvelik el a nagydíjat. „Amikor nekivágtunk a hétvégének, többre számítottunk" – ismerte el. „Remélem, tanulunk majd ebből a nagydíjból, és Kínában jobb eredményt érünk el."

Bottas a Hamiltonnal történt ütközésért áthajtásos büntetést és két büntetőpontot kapott, ráadásul az autója is megsérült a koccanásban. „A rajtom fantasztikus volt, de sajnos az 1-es kanyarban összeütköztem Lewisszal – kár érte, mert mindketten pozíciókat vesztettünk" – mondta.

„Az áthajtásos büntetés miatt a stratégiánkat is meg kellett változtatnunk, ezért egyértelmű volt, hogy nehéz dolgom lesz. Az ütközésben ráadásul megsérült az első szárnyam, egy elég nagy darab hiányzott belőle, ami szintén hatással volt a tempómra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!