Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótái pénteken mindenkinél gyorsabbnak tűntek, de a listavezető Rosberg szerint őket is meglepetésként érték a bahreini körülmények. Hamilton azt mondja, nem fekszik neki a pálya.

Délután és este is lesöpörték a Mercedesek a mezőnyt, legalábbis a köridőtáblázat első ránézésre ezt sugallta. Nico Rosberg mindkét tréninget behúzta, először fél másodperccel, aztán 2 tizeddel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál, az üldözőik viszont mindkét esetben bő 1 másodperccel lemaradtak. Rosberg ennek ellenére kijelentette, hogy

a hosszabb etapok során még érhetik kellemetlen meglepetések a Mercedest,

mert a gumiválasztásuk nem passzol a Bahreinben tapasztalt, a szokásosnál jóval hűvösebb időjárási körülményekhez.

Vettel a második szabadedzés végén csak a pálya széléről figyelhette a Mercedesek szereplését, de Rosberg így sem nyugodhat meg Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„A hőmérséklet nagyon meglepő, elég hideg van odakint” – mondta Rosberg a 22-25 fokos levegőre és a megszokottnál hűvösebb aszfaltra utalva. „Hónapokkal ezelőtt, még a télen ki kellett választanunk a gumikat erre a futamra, úgyhogy most ezekkel kell boldogulnunk.

Ez komoly feladat elé állíthat minket, mert az alacsony hőmérséklet sokkal jobban próbára teszik a gumikat. Nem bánkódunk, de nehezebb dolgunk lesz.”

Bár az ellenfelek, köztük a Ferrari is alaposan lemaradt az egykörös tempó terén, Rosberg rámutatott, hogy mivel a pilóták az idén már háromféle gumikeverékből választhatnak, a versenyen „meglepetések is lehetnek, mert a gumik miatt számos különböző stratégiából lehet választani, és ha például Safety Car-fázis lesz, komoly kavarodás várható.”

Hamiltonnak a kör végén kell gyorsulnia Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Csapattársa, Lewis Hamilton egyelőre kénytelen beérni a 2. hellyel, mivel még nem találta meg az ellenszert Rosberg tempójára, de ez nem érte őt váratlanul.

– jelentette ki. „Bahreinben mindig nehézkes megtalálni a helyes beállításokat, eddig nem is nagyon feküdt nekem ez a pálya. Hihetetlenül kemény munkára lesz szükség, hogy kihozzuk a maximumot az autóból. Még nem tudtam rátalálni a jó balanszra, meglátjuk, sikerül-e.”

Hamilton elismerte, a saját vezetési stílusán is igazítania kell, és úgy vélte,

elsősorban a harmadik szektorban kell időt nyernie,

hogy versenyre kelhessen Rosberggel. Paddy Lowe, a Mercedes technikai vezetője szerint viszont elégedettek lehetnek a pénteken elvégzett munkával, mert mindkét versenyzőjük jó visszajelzéseket adott az autóról, de rámutatott, hogy a hosszú etapok során meglepte a csapatot a hideg miatt a vártnál erősebb gumikopás.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!