Vágólapra másolva!
Az olaszok még nem tudják pontosan, mi romlott el a négyszeres világbajnok autóján, de Vettel jobbnak látta, ha inkább lemond a programja befejezéséről, és megóvja az autóját. Räikkönen egyelőre nem foglalkozik az ellenfelek eredményeivel, csak a saját teljesítményére figyel.

Nem úgy kezdődött a Ferrari bahreini hétvégéje, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Sebastian Vettel a délutáni szabadedzésen mindössze 14 kört tett meg, mindegyiket a közepes keverékű gumival, Kimi Räikkönen pedig bár feltette a lágyakat, 1,8 másodperc hátrányt szedett össze a leggyorsabb Nico Rosberghez képest. A koraesti tréningen aztán

Vettel bő negyedórával a leintés előtt kénytelen volt félreállni,

így nem végzett a betervezett programjával, és finn csapattársa mögött 6. lett.

Vettelnek tavaly nem jött ki a lépés Bahreinben, és a pénteki szabadedzéseken sem szerepelt jól Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Ferrari különböző üzemanyagszintekkel próbálgatta a beállításokat, és a két szabadedzés során mindhárom gumikeveréket tesztelték, de a forgalom és Vettel vezetői hibája miatt nem tudták kihozni a maximumot az abroncsokból. A német pilóta ráadásul egy hosszabb etapot kénytelen volt a pálya szélén befejezni, mert 5 kör után meglazult a bal hátsó kereke, valószínűleg a kerékanya hibája miatt.

„Még nem tudjuk pontosan, mi történt” – ismerte el a négyszeres világbajnok. „A 4-es kanyarból kifelé elveszett a hajtás, ezért úgy döntöttem, hogy megállok. Nyilvánvalóan

Kár érte, mert szerettem volna még néhány kört menni” – mondta Vettel, aki felügyelte a Ferrari elszállítását is, majd a pálya szélén töltötte az edzés utolsó perceit.

Amennyiben bizonyítást nyer, hogy valóban a kerékanyával volt gond, a Ferrari akár komoly büntetésre is számíthat, de mivel nem rögtön a bokszból kihajtva merült fel a probléma, valószínűleg műszaki hibáról, és nem emberi mulasztásról van szó.

Vettel délután is sok időt töltött a bokszban Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

Az időveszteség nem jött jól Vettelnek, aki megjegyezte, hogy „a kilométerek gyűjtése hihetetlen fontos volt ma” annak érdekében, hogy „az autó mindenképpen jó formában legyen a hétvége és a szezon hátralévő részére.”

A Mercedes elsőre sokkolónak tűnő előnye láttán elmondta, még mindig az Ezüstnyilak jelentik a viszonyítási pontot. „Délután és este is nagyon versenyképesek voltak. Őket kell legyőznünk, de remélhetőleg kicsivel közelebb lehetünk hozzájuk. Az autó alapvetően jól viselkedik, itt-ott akadnak apróságok, amiken javíthatunk még” – vélte a német pilóta.

Räikkönen a saját dolgával volt elfoglalva Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettelnél csapattársa, Kimi Räikkönen sem volt sokkal gyorsabb, ő bő 1,4 másodpercre volt az élen álló Mercedes mögött. A 2007-es világbajnok megszokott szavajárásával élve úgy vélte, a mai napja „rendben” ment, nagyjából elvégezték, amit péntekre terveztek. Mindössze a forgalommal gyűlt meg a baja a szuperlágy gumikon, de ettől eltekintve az is „oké” volt.

Räikkönen azt állította, nem nagyon foglalkozott az ellenfelekkel, mert a saját dolgával volt elfoglalva. „A köridőkre mindenki odafigyel, de majd meglátjuk, mi lesz holnap” – mondta, és elismerte, nem tudja, a teljesítménye mire lesz elég a versenyen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!