Ecclestone visszavinné az F1-et Las Vegasba

Forma-1, Carlos Reutemann, Williams-Ford, Las Vegas
Caesars Palace, USA, 15th - 17th October 1981, RD15. Carlos Reutemann, Williams FW07D-Ford, leads Nelson Piquet, Brabham BT49-Ford, and Mario Andretti, Alfa-Romeo 179D. Action. Photo: LAT Photographic/Williams F1. Ref: 1981williams01
Vágólapra másolva!
Korábban azt nyilatkozta, hogy már szerződést is kötött, de Bahreinben még mindig tárgyalt a város képviselőivel. Egy bennfentes szerint csak blöff az egész.

Bernie Ecclestone évek óta keresi a helyszínt az USA második F1-es futama számára. Néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, Las Vegasnak már szerződése is van, a Motorsport.com-nak viszont pénteken azt mondta, még mindig tárgyal a kaszinóváros képviselőivel.

„Lehetséges, hogy rendezhetünk ott egy versenyt. A Formula E úgyis ott lesz” – közölte a 85 esztendős üzletember. A szakportál kérdésére azt felelte, hogy „néhány év múlva” lehet esedékes az újabb helyszín belépése. „Austint megtartjuk, és lesz még egy futam” – erősítette meg.

Carlos Reutemann az 1981-es futamon, Las Vegasban Forrás: Williams F1

Las Vegas 1981-ben és 1982-ben rendezett már F1-es futamot egy óriási parkolóban, majd 2007-ben a ma már nem létező Champ Car bajnokságot látták vendégül. Az USA Nagydíjat jelenleg Austinban rendezik, de New Jersey is felmerült lehetséges második helyszínként.

A veterán F1-es szakblogger, Joe Saward viszont megjegyezte: „Mióta érdekelt vagyok az F1-ben, mindig szó volt arról, hogy Vegasban verseny lesz, és még nem történt meg.” Saward szerint ez csupán nyomásgyakorlás más helyszínekre, például a nemrég még anyagi gondokkal küzdő austini pályára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!