Társoldalunk:

A Mercedes az egész mezőnyt lekörözhetné, ha akarná

2016.03.23. 11:21

A Red Bullnál úgy vélik, a Ferrari továbbra is esélytelen a győzelemre, sőt meggyőződésük, hogy nemsokára akár ők is elkaphatják az olaszokat, hiszen Melbourne-ben is lőtávolban voltak.

Az Ausztrál Nagydíj után elsősorban az foglalkoztatja az F1-es közvéleményt, hogy a Ferrari vajon csak a hibás gumiválasztás miatt maradt-e le a győzelemről, de a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint teljesen más a helyzet. Az osztrák expilóta az Auto Bildnek kijelentette, „a Mercedes eltitkolhatja a fölényét” és ha akarnák, az egész mezőnyt lekörözhetnék.”

Ezzel Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője nem értett egyet, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont annyiban osztotta Marko nézetét, hogy „a Ferrari nincs jelentősen előttünk, ezért ha leszegett fejjel dolgozunk, nem életszerűtlen, hogy az év második felében egy kissé megizzasszuk őket” – közölte a brit.

Ricciardo látványosan versenyzett Melbourne-ben, és a 4. hely lett a jutalmaForrás: DPPI media/Florent Gooden

A Red Bull már a tesztek alatt is biztos volt abban, hogy jelenlegi autójuk igen jól sikerült, és a Renault fejlesztéseivel is elégedettek voltak, de elmondták, hogy elsősorban a szezon vége felé számítanak jobb teljesítményre, mivel a Renault várhatóan a Kanadai Nagydíjra visz továbbfejlesztett erőforrást. Horner szerint Melbourne-ben a gumikopás jól alakult, és az etapjaik hossza is megegyezett az élmezőnyével.

Amikor (Daniel) Ricciardo előtt szabad volt a pálya, ugyanazzal a gumival ugyanolyan köröket futott, mint Seb (Vettel)” – jelentette ki. Az ausztrál pilóta végül a 4. helyen ért célba, de a futam utolsó köreiben új szuperlágy gumikkal a leggyorsabb kört is megfutotta. Ám így is majdnem 15 másodperc hátrányt szedett össze a táv kétharmada során Vettel mögött, aki az utolsó köröket Lewis Hamilton üldözésével töltötte.

Ricciardo már az edzéseken is jól szerepelt, de akkor a körülmények miatt nem lehetett pontosan tudni, hogy mennyire versenyképesForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

„A 4. hely jobb annál, mint amit vártunk, úgyhogy elégedett vagyok” – nyilatkozta az ausztrál. „Ennél is sokkal fontosabb viszont a remek tempónk. Persze, még nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Ferrari és a Mercedes, de a verseny bizonyos szakaszaiban nem álltunk túl messze tőlük. Szerintem néha utol is értük őket, és a végén a szuperlággyal a leggyorsabb kört is megfutottam” – foglalta össze.

„A rádión azt mondtam, milyen jó ismét versenyben lenni, tökösnek éreztem magam a pályán” – viccelődött Ricciardo. Néha azt hittem, a dobogó is összejöhet, mert a 2-3. helyen álltam, de tudtam, hogy még ki kell állnom a bokszba. Reméltem, hogy Vettel és Lewis összecsap az élen, de így sem volt rossz napunk. A tempónk valóban nem volt rossz, remélhetőleg nem csak egyszeri alkalom volt. Az autónk tényleg jó, és Montreal környékén egy nagyobb fejlesztés is érkezik majd.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!