Vágólapra másolva!
A Red Bullnál úgy vélik, a Ferrari továbbra is esélytelen a győzelemre, sőt meggyőződésük, hogy nemsokára akár ők is elkaphatják az olaszokat, hiszen Melbourne-ben is lőtávolban voltak.

Az Ausztrál Nagydíj után elsősorban az foglalkoztatja az F1-es közvéleményt, hogy a Ferrari vajon csak a hibás gumiválasztás miatt maradt-e le a győzelemről, de a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint teljesen más a helyzet. Az osztrák expilóta az Auto Bildnek kijelentette, „a Mercedes eltitkolhatja a fölényét” és

Ezzel Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője nem értett egyet, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont annyiban osztotta Marko nézetét, hogy „a Ferrari nincs jelentősen előttünk, ezért ha leszegett fejjel dolgozunk, nem életszerűtlen, hogy az év második felében egy kissé megizzasszuk őket” – közölte a brit.

Ricciardo látványosan versenyzett Melbourne-ben, és a 4. hely lett a jutalma Forrás: DPPI media/Florent Gooden

A Red Bull már a tesztek alatt is biztos volt abban, hogy jelenlegi autójuk igen jól sikerült, és a Renault fejlesztéseivel is elégedettek voltak, de elmondták, hogy elsősorban a szezon vége felé számítanak jobb teljesítményre, mivel a Renault várhatóan a Kanadai Nagydíjra visz továbbfejlesztett erőforrást. Horner szerint Melbourne-ben a gumikopás jól alakult, és az etapjaik hossza is megegyezett az élmezőnyével.

(Vettel)” – jelentette ki. Az ausztrál pilóta végül a 4. helyen ért célba, de a futam utolsó köreiben új szuperlágy gumikkal a leggyorsabb kört is megfutotta. Ám így is majdnem 15 másodperc hátrányt szedett össze a táv kétharmada során Vettel mögött, aki az utolsó köröket Lewis Hamilton üldözésével töltötte.

Ricciardo már az edzéseken is jól szerepelt, de akkor a körülmények miatt nem lehetett pontosan tudni, hogy mennyire versenyképes Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

„A 4. hely jobb annál, mint amit vártunk, úgyhogy elégedett vagyok” – nyilatkozta az ausztrál. „Ennél is sokkal fontosabb viszont a remek tempónk. Persze, még nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Ferrari és a Mercedes, de a verseny bizonyos szakaszaiban nem álltunk túl messze tőlük. Szerintem néha utol is értük őket, és a végén a szuperlággyal a leggyorsabb kört is megfutottam” – foglalta össze.

„A rádión azt mondtam, milyen jó ismét versenyben lenni, tökösnek éreztem magam a pályán” – viccelődött Ricciardo.

mert a 2-3. helyen álltam, de tudtam, hogy még ki kell állnom a bokszba. Reméltem, hogy Vettel és Lewis összecsap az élen, de így sem volt rossz napunk. A tempónk valóban nem volt rossz, remélhetőleg nem csak egyszeri alkalom volt. Az autónk tényleg jó, és Montreal környékén egy nagyobb fejlesztés is érkezik majd.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!