Vágólapra másolva!
Szerinte az erőviszonyok pályáról pályára változni fognak, bár a Mercedes melbourne-i tempóját biztatónak érezte. Annak nem tulajdonít jelentőséget, hogy Rosberg vezeti a vb-t.

Miután az elrontott rajtból magához térve, a piros zászlós megszakítást kihasználva 2. lett az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, Lewis Hamilton azt mondta, az idén kiélezett párharcot vár a Ferrarival. Riválisa, Sebastian Vettel sokáig a győzelem legfőbb várományosának tűnt, mielőtt a csapata eltaktikázta magát, de így is közvetlenül Hamilton mögött ért célba, míg tavaly 34 másodperces hátránnyal végzett a 3. helyen.

A címvédő ettől függetlenül úgy érezte, a Mercedes továbbra is előnyben volt.

„Habár soha nem kerültem a közvetlen közelükbe, szerintem elég gyorsak voltak" – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Ferrariról. „Más stratégiát követtek, mint én, ezért mindig más gumit is használtak, a végén emiatt diktáltak jobb tempót. Remélhetőleg még több ilyen szoros verseny lesz az idén, bár azt hiszem, Nicónak a közepes keverékű gumikon sem okozott gondot tartani a lépést (Vettellel), amikor az ő autóján a szuperlágyak voltak."

Hamilton sok szoros csatát vár Forrás: DPPI media/Florent Gooden

A Ferrarinál úgy vélik, az Albert Park a rosszabb pályáik közé tartozik, és az összes szabadedzést, sőt az időmérő mindhárom etapját is megnyerő Hamilton szerint is ingadozni fognak az erőviszonyok a szezon folyamán.

„Én nagyon jónak éreztem a saját tempómat, mindenki láthatta, hogy egész hétvégén én voltam elöl" – mondta. „De azért remélem, lesznek jó csaták. Valószínűleg lesz majd pár verseny, ahol 10 másodperces előnyünk lesz, és pár olyan is, ahol kerék-kerék ellen fogunk harcolni egymással."

Hamilton a verseny elején rögtön visszaesett a 6. helyre. Ennek köze lehetett ahhoz is, hogy az idéntől a pilóták csak egy kuplungkart használhatnak a rajtoláshoz, ő azonban

nem tart attól, hogy ezen a téren legközelebb is gondjai lesznek.

„Egyszerűen kipörögtek a kerekeim, nem volt semmi dráma" – jelentette ki. „A Ferrarik nagyon-nagyon jól rajtoltak. Én az elején Nicóval együtt indultam, de a második fázisban, amikor teljesen fel kell engedni a kuplungkart, kipörögtek a kerekeim, és az ezzel összeszedett hátrányomat már nem tudtam visszaszerezni."

Mivel mercedeses csapattársa, Nico Rosberg győzött Melbourne-ben, Hamilton a két évvel ezelőttihez hasonlóan ismét lemaradásban kezdte a szezont, a 7 pontos különbségnek azonban egyelőre nem tulajdonít jelentőséget.

– mutatott rá. „Még húsz forduló maradt, úgyhogy hosszú út áll előttünk. 2014-ben az első futam után 25 pontos hátrányban voltam, ahhoz képest a 7 pont valóságos áldás, ezért elégedett vagyok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!