Vágólapra másolva!
Alonso és Button is meglepődve nyugtázta, hogy a McLaren-Hondával jobb eredményt értek el a vártnál, de a kétszeres világbajnok szerint a legjobb nyolc közé még nem férnek be.

Megszilárdította helyét a középmezőnyben a McLaren-Honda, miután az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén Fernando Alonso és Jenson Button a 12-13. helyen végzett. Ez néhány évvel ezelőtt még érthetetlen lett volna, a tavalyi kálvária után viszont lényeges előrelépésként könyvelhető el, ráadásul az istálló világbajnok versenyzői is elégedetten nyilatkoztak.

mert sokkal versenyképesebb volt, mint ahogy arra a tesztek alapján számítottunk, és ez remek hír” – mondta Alonso, aki a 10. helyen állt, mielőtt Carlos Sainz és Daniel Ricciardo eléje ugrott. „Végig a legjobb 10 között voltunk, 1,2 másodpercre a Mercedestől, ez óriási meglepetés” – tette hozzá.

Alonso jobban szerepelt, mint várta Forrás: NurPhoto/Bai Xue/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Bai Xue

Alonso a Q2-ben 1,52 másodperccel maradt el az élen végző Hamiltontól. Jenson Button is úgy vélte, hogy „a 12-13. hely egy kicsivel jobb, mint amire egyébként számítottam, amikor ideértünk. Nem rossz kiindulási pont, sokkal jobb a tavalyi helyzetnél” – nyilatkozta, ráadásul

arra számít, hogy a verseny még jobban alakulhat számukra,

mert a Honda energiavisszatáplálása „már majdnem olyan jó, mint mindenki másé, a hosszabb pályákon ez nagy lökést ad nekünk. Itt talán nem annyira, de Bahreinben mindenképpen.”

Igaz, a végsebességek terén a McLaren még mindig a lista aljára, a 19-20. helyre került: a célegyenesben 320,4 km/ó-s legnagyobb tempót értek el, ami 10 km/ó-val lassabb a leggyorsabb Mercedes-motoros autóknál.

Az időmérőn elért végsebességek Forrás: FIA

Button szerint a Williams megszorítására még nincs esélyük, az előlük rajtoló Force Indiákat viszont megpróbálná elkapni. Az időmérő után Alonso is úgy gondolta, hogy új gumikon jobban szerepeltek közvetlen ellenfeleiknél.

Button a futamon még többet vár a McLarentől Forrás: AFP/Peter Parks

„Azt nem reméltük, hogy bejuthatunk a Q3-ba, az egy nagyon exkluzív csoport” – ismerte el Alonso. „Csupán nyolc autó érhet oda, nekünk még elég sokat kell javulnunk, hogy beférjünk közéjük. Amikor viszont új gumijaink voltak, a 10. helyen álltunk Ricciardo és néhány olyan pilóta előtt, akiknek a legyőzéséről nem is ábrándoztunk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!