Társoldalunk:

Räikkönen: A Ferrari ugyanolyan, mint a teszten volt

2016.03.18. 13:24

Hamilton arra számított, hogy az olaszok továbbfejlesztett autóval érkeznek Melbourne-be, de a finn szerint ez nem így történt. Továbbra sem tudjuk, hol állnak a Mercedeshez képest.

A pénteki szabadedzések nem segítettek a talány megfejtésében, továbbra sem tudjuk, hogy a Ferrari tényleg közelebb került-e a Mercedeshez. Mindkét tréninget Lewis Hamilton zárta az élen, de a változékony időjárás és a kiszámíthatatlan pályaviszonyok miatt az idők még annyit sem árultak el, mint egy átlagos tesztnapon. Főleg, hogy Sebastian Vettel az első szabadedzésen mért kört sem teljesített.

A német a Sky Sportsnak elmondta, nem aggódik az új regulák miatt, de nem tudja, hogy mennyire tudják majd megvalósítani azt, amit elterveztek.

Vettel délelőtt nem futott mért kört, délután is csak hetet, és a 8. helyen zárt - kattintásra galéria nyílik!Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Ma nem sokat tanultunk” – ismerte el Vettel. „Az időmérő mindenki számára új lesz, az elmélet egy dolog, azt majd meglátjuk, mi sül ki belőle a gyakorlatban” – idézte a Sky Sports, az edzések után pedig elmondta, szerinte a nedves pálya ellenére „nem ment teljesen kárba a mai nap: jó, hogy legalább néhány kört mentünk az autókkal, de a hétvégére és a versenyre való előkészületek terén tényleg nem sokat ért.”

A csütörtöki sajtótájékoztatón Hamilton azt mondta, szerinte a Ferrari „rejteget valamit”, és még Európában arra számított, hogy az olaszok egy továbbfejlesztett autót visznek majd Ausztráliába. Kimi Räikkönen viszont most azt sugallta, hogy ez nincs így: „Az autónk ugyanolyan, mint a teszten volt, de ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltuk esőgumikkal, és úgy tűnt, minden rendben” – szögezte le a finn, aki délelőtt a 17., délután pedig a 3. helyig jutott, bár akkor csupán 7 kört tett meg.  

Räikkönen kapkodásra számít az időmérőn, de reméli, hogy nem a Ferrarinál - kattintson a galériáért!Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

„Az időjárási körülmények mindenki számára trükkösek voltak, és sajnos nem tudtunk sok kört megtenni. Kár, hogy képtelenek voltunk rendes időjárás közepette körözni, ez a közönségnek és nekünk sem jó, de nem tudunk változtatni rajta” – vélte. A holnap bemutatkozó új időmérő formátummal kapcsolatban hozzátette: „Akadnak majd, akik kapkodni fognak, de remélhetőleg mi mindent jól csinálunk majd.”

Ez történt pénteken Melbourne-ben

A technikai stáb részéről a csapatnál élesben most kezdő veterán mérnök, Jock Clear elárulta, hogy

bíznak az autóban rejlő potenciálban,

Maurizio Arrivabene viszont kénytelen volt már most, a szezon első fordulóján lehűteni a kedélyeket a 2017-es átigazolási időszakkal kapcsolatban.

„Kiminek szerződése van velünk, jól dolgozik, és Sebastiannal is remekül kijönnek. Túl korai még a jövőről beszélni” – nyilatkozta a Sky Sportsnak, miután a hazai pályán versenyző Daniel Ricciardót hírbe hozták a Ferrarival.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!