Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg és Sergio Pérez is küszködött a szeszélyes melbourne-i időjárás miatt, amely hátráltatta a felkészülésüket a versenyre. Pedig a német kifejezetten gyors volt.

A pénteki nap egyik meglepetésével szolgált a Force India az idénynyitó Ausztrál Nagydíj szabadedzésein: különösen Nico Hülkenberg hívta fel magára a figyelmet, mivel jó ütemben teljesített körének köszönhetően délután 0,467 másodperces hátránnyal a 2. leggyorsabb volt Lewis Hamilton mögött. A körülmények azonban nem voltak ideálisak a teszteléshez.

„A szél és az eső miatt nagy kihívás volt vezetni” – ismerte el a Le Mans-i 24 órás verseny tavalyi győztese. „A széllökések össze-vissza dobálták az autót, még az egyenesben is” – folytatta. „Délelőtt nagyon rövid etapokat futottam a lágy gumikon, de a pálya nagyon nedves volt, ezért

A délután során az intermediate gumikkal foglalkoztam, hogy érezzem az autót akkor is, ha az eső holnap visszatér.”

Pérezt is megdolgoztatták a nehéz körülmények Forrás: Sahara Force India/James Moy Photography

Péreznek az eredmény szempontjából nem alakult ilyen jól a napja, ráadásul elmondása szerint a tesztprogramon sem tudott végigmenni, mert vagy esett az eső, vagy éppen száradt a pálya. Délután pár másodperc eltéréssel kétszer le is csúszott a pályáról, de a falakat sikerült elkerülnie - csapattársa idejétől viszont 2 másodperccel elmaradt.

„A lehető legtöbbet kihoztuk a helyzetből, és

de sokat nem lehet kiolvasni az időkből, mert minden attól függ, hogy ki, mikor volt a pályán. Még nem tudjuk, holnap milyen idő lesz, ha száraz, kezdhetünk mindent az elejéről.”

A menedzsment részéről Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese elmondta,

egyik versenyzőjük sem tudott „értékelhető” munkát végezni


a lágy abronccsal, de Pérezhez hasonlóan kiemelte, hogy jó helyzetben lehetnek, ha szombaton is intermediate gumikra lehet szükség. Fernley szerint a mai nap a résztvevők és a rajongók számára egyformán bosszantó volt, de bízik abban, hogy az Ausztrál Nagydíj végül izgalmasan alakul.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!