Vágólapra másolva!
A tesztek alapján a Mercedesről lehetne azt gondolni, hogy nem játszott nyílt kártyákkal, de a világbajnoki címvédő arra gyanakszik, hogy a Ferrari sem fedte fel a valós teljesítményét.

Már az Ausztrál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján találkozott az idei világbajnokság két kiemelt szereplője, a címvédő Lewis Hamilton, és egyik legfőbb kihívója, Sebastian Vettel. Mindketten egyetértettek abban, hogy a Ferrari az idén várhatóan nagyobb fenyegetést jelent majd a győzelmekre, mint tavaly, de továbbra is a Mercedest tartják az etalonnak. Hamilton kijelentette, „abszolút” örülne neki, ha az idén jobban meg kellene dolgoznia a sikerekért.

„Úgy tűnik, az idén az egész mezőny összerázódott, sőt

erre a hétvégére. Sokkal közelebb lesznek, mint ahogy állítják” – figyelmeztetett a háromszoros világbajnok.

A mezőny azért aligha fog a feje tetejére állni Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

Csapattársa, Nico Rosberg is úgy vélte, hogy „a Ferrari nagy fenyegetést jelent” a Mercedesre nézve. „Hihetetlenül közel kerültek hozzánk a teszteken. Persze az üzemanyagszinteket nem ismerjük, de iszonyú komolyan vesszük őket” - jegyezte meg.

Szokásához hűen óvatos volt a másik oldalt képviselő Vettel. A Ferrari szerinte is közelebb került az Ezüstnyilakhoz, „a kérdés csak az, hogy időben készen állunk-e.” Vettel kijelentette, a Scuderia jó úton jár, és tavaly után az idén is előre tudtak lépni, de

még nem tudja, hogy ez a Mercedes legyőzéséhez elég lesz-e.

„A szezon elején szerintem nem meglepő, ha azt mondom, továbbra is ők az esélyesek, de a jövőben mi szeretnénk átvenni tőlük ezt a szerepet” - ismerte el.

Vettel további előrelépést vár Forrás: AFP/Paul Crock

Vettel elárulta, hogy az idei Ferrari minden szempontból jobb az előzőnél, és több fejlesztési potenciál rejlik benne. Ő úgy véli, versenykörülmények között csökkentették a hátrányukat, ezért elsősorban a nyers tempón, vagyis az időmérős teljesítményükön szeretnének javítani.

„Még mindig kissé le vagyunk maradva tőlük, ahogy tavaly is. Nyilván sokkal közelebb próbálunk kerülni, de még nem tudom, hogy ez pontosan mennyire sikerült. Van egy tervünk, tudjuk, mi a teendő.

– ígérte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!