Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton legalábbis így gondolja. A brit pilóta nem akar majd a sportágban maradni, ha már nem látják szívesen, de kijelentette, még mindig élvezi, amit csinál.

A sportvilágot figyelemmel kísérők számára valószínűleg nem kell bemutatni Michael Schumachert: az F1 történetének legsikeresebb versenyzője, hét világbajnoki címet nyert, egy ideig a világ 2. legjobban fizetett sportolója volt. 1991 és 2006, majd 2010 és 2012 között összesen 308 futamra nevezett, ennél csak egykori csapattársa, Rubens Barrichello versenyzett többet az F1-ben.

Schumacher 43 évesen vonult vissza végleg az F1-től, a most 31 esztendős Lewis Hamilton viszont úgy véli, ő egy évtized múlva már nem lesz tagja a mezőnynek.

„Nem tervezem, hogy olyan sokáig maradok, de imádom, amivel foglalkozom” – mondta a BBC Radio 5-nak. „Lehet, hogy kevesebb, lehet, hogy több időm lesz, ki tudja? Addig folytatom, amíg élvezem” – szögezte le.

Hamilton (balra) a német pilóta visszatérése után mérkőzhetett meg Schumacherrel (jobbra) Forrás: AFP

Hamilton sok egyéb mellett a maratoni karrier terén sem tekinti követendő példának a rekordbajnokot. „Mindössze 22-en foglalkozhatunk ezzel” – mondta az F1-ben való versenyzésről.

Amikor egy pilóta részt vesz, az azt jelenti, hogy egy lehetőséggel kevesebb jut a többieknek, akiknek pont az lehetne a megfelelő alkalom, hogy tovább lépjenek” – utalt a brit pilóta a fiatalokra.

Schumacher a Mercedestől vonult vissza végleg, Hamilton váltotta Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Alig egy évvel Schumacher visszavonulása után a német expilóta életveszélyes síbalesetet, és súlyos agykárosodást szenvedett. Azóta gyakorlatilag a világtól elzárva, svájci otthonában él, a családját ért kritikák ellenére teljes hírzárlat van az állapotával kapcsolatban, és még barátainak is csupán a legszűkebb körét engedik be hozzá. A találgatások folyamatosak Schumacher állapotával kapcsolatban, de menedzsere, Sabine Kehm szerint továbbra sem hajlandók elárulni semmit.

„Jelenleg nem látok más megoldást” – idézte Kehmet a Suddeutsche Zeitung.

– jelentette ki, és közölte, még az is lehetetlenség, hogy minden megkeresésre néhány mondatban reagáljanak. A német pilóta rehabilitációját folyamatosnak nevezte. Kehm úgy véli, Schumacher maga is egyetértene az általuk követett elvekkel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!