Vágólapra másolva!
Cyril Abiteboul szerint a gyári istálló fiatal pilótapárosa ég a tettvágytól, és pont ez az, amire a Renault-nak szüksége van az F1-ben. A dán pilóta egyetért új főnökével.

Egy régi-új résztvevővel is szerepet vállal az F1-ben az idei szezontól, mivel a Renault tavaly úgy döntött, megmenti a csőd felé száguldó enstone-i istállót, és ismét gyári színekben vesznek majd részt a sportban. Romain Grosjean viszont elhagyta őket, Pastor Maldonadótól pedig anyagi okokból váltak meg, így a tesztpilótai pozícióból előléptetett Jolyon Palmer, és a McLarennél tavaly parkolópályára tett Kevin Magnussen kapott lehetőséget.

– jelentette ki Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője. „Mindketten a fiatalemberek energiáját hordozzák, és bizonyítani akarnak. Mindkettejüknek sokat kell mutatni, de megérdemlik a helyüket az F1-ben, és velünk együtt fognak tanulni” – tette hozzá.

Magnussen (balra) és Palmer fiatal párost alkot a Renault-nál Forrás: AFP/Franck Fife

Palmer egyelőre nem robbant be a jövő nagy tehetségei közé, holott 2014-ben megnyerte a GP2-t, tavaly pedig a fél szezon pénteki szabadedzéseit végigtesztelte a Lotusnál, így viszonylag rutinos és tehetséges is egyben.

Magnussen a McLarennél töltött egy egész szezont,

de Fernando Alonso érkezése miatt parkolópályára tették, majd el is küldték a csapattól.

„Pályafutásuk során mindketten megmutatták, hogy győztes egyéniségek: Jolyon a GP2-t nyerte meg, Kevin pedig a Formula Renault 3.5-öt.

a technikai csapat számára, és Jolyon is profitálhat abból, hogy erős csapattársa van.”

Palmer első F1-es futamára készül Forrás: AFP/Lluis Gene

Magnussen pályafutását a McLarennél majdnem derékba törték, hiszen tavaly az Ausztrál Nagydíj edzéseit kivéve nem ülhetett F1-es autóba, és komolyan foglalkoztatta a gondolat, hogy a Sportautó-világbajnokságban (WEC) vagy a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) próbál szerencsét.

Már tavaly felvette a kapcsolatot a Renault-val, de csak néhány héttel ezelőtt nyílt meg számára az út.

„Remélhetőleg több szempontból is bizonyítani tudok” – mondta a dán fiatal. „Hihetetlenül motivált vagyok az előttem álló év előtt. Tavaly hosszú hétvégék során a kispadon üldögéltem,

és igazoljam, hogy hasznos vagyok. Az egész életemben versenyeztem, és nagyon várom, hogy visszaüljek az autóba, különösen a Renault Sportnál.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!