Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy az elmúlt években kikapott tőle, de reméli, hogy ez az ő éve lesz. Úgy érzi, van rá esély.

Nico Rosberg az előző két évben 2. lett Lewis Hamilton mögött a világbajnoki összetettben, de nem adta fel a reményt, hogy az idén végre legyőzheti mercedeses csapattársát.

„Ki tudja? Sajnos tény, hogy Lewis az elmúlt három évben megvert, a kihívás tehát óriási" – mondta a német RTL-nek. „Viszont nekem is sikerült őt legyőznöm még hosszabb időszakokban is, csak egy egész szezonban nem. A küzdelmünk szoros volt, 2014-ben például az utolsó futamon dőlt el. Egy tiszta idényre van szükségem."

Rosberg tavaly az utolsó három versenyen legyőzte Hamiltont Forrás: Daimler

„Örülök, hogy a csapattársam ilyen magasra teszi a mércét" – tette hozzá.

Amióta 2013-ban csapattársak lettek, az időmérős mérlegük kiegyensúlyozott: Hamilton csupán 30:27 arányban rajtolhatott Rosberg elől a versenyeken. A nagydíjgyőzelmek terén nagyobb fölénnyel, 22:13-ra vezet, de a tavalyi idény utolsó harmadában, a Szingapúri Nagyíjat követően lassabbnak tűnt Rosbergnél – már jóval azelőtt, hogy Austinban bebiztosította volna harmadik vb-címét.

Rosberg elismeri, hogy az a verseny jelentette számára a mélypontot:

jó úton haladt a győzelem felé, amikor kicsúszott, és elvesztette a vezetést. Ezért utólag egy hirtelen széllökést okolt. „Az nagyon nehéz pillanat volt" – mondta. „De utána sikerült zsinórban három futamot fölényesen megnyerve visszavágnom."

„Ez jó érzés volt, és igyekeztem minél többet átmenteni az idénre a tavalyi lendületemből. Sajnos azonban ez nem könnyű, mert az autónk új, és egyébként is tiszta lappal indulunk."

Habár az előszezoni teszteken Rosberg a lágy és a közepes keverékű gumikon is jobb időt ért el a csapattársánál,

a versenyszimulációik során Hamilton teljesített meggyőzőbben.

A német azonban nem törődik bele a másodhegedűs szerepébe, és reméli, hogy az idén végre felülkerekedhet Hamiltonon.

„Biztosra veszem, hogy egy ilyen felállással és a tavalyi formámmal jó szezon vár ránk" – jelentette ki. „Hogy ez az első helyhez elég lesz-e számomra, azt nem tudom. Ez a jövő zenéje."